0631. pizza bagety s česnekem od cinie


foto: cinie
č. 631 pizza bagety s česnekem

Autor: cinie
   Hodnocení: 31%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
200 ml bílého jogurtu
dolijeme do 450 ml kefírem
2 lžíce kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)
370 g pšeničné chlebové mouky
150 g plnohodnotné mouky
1 lžíce sušené bramborové kaše
1 lžíce otrub
1 lžička pizza koření
1/2 lžičky sušeného česneku
1/2 lžičky drceného kmínu
1 lžička cukru
2 lžičky soli
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Každý máme kvásek, jogurt i kefír jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, rozdělíme na 3 díly, a buď uválíme bagety, nebo vytvarujeme:

z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme. Naskládáme na bagetový plech či na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem, posypeme semínkama a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 200°C / cca 12 minut.
Hotové bagety ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Angelika1
631 pizza bagety s česnekem od cinie

foto: SHana
631 pizza bagety s česnekem od cinie

foto: cinie
č. 631 pizza bagety s česnekem

foto: veverkaAnicka
631. Pizza bagety od cinie

foto: tissue
pizza bagety č.0631

Názory čtenářů

tissue 8.11. 19:31  

Výborné..chuťově a i těsto byla dobré.

shineon 20.12. 18:46  

To jsem blázen, mám tenhle recept vytištěný, ale dost jinak, mám hned pod receptem napsáno o 2 PL mouky při hnětení, tady je asi mouka připočtená v receptu. Co je ale diFný, tak to, že v tom co mám vytištěno je půlka droždí.
Jinak bagetky se povedly, pekla jsem je ve "vlnitém plechu"... jsou strašně dobré.
Jen malá změna, místo jogurtu jsem dala pomazánkové máslo (zapomenuté v lednici, křenová příchuť vůbec nevadila)

Anndy 3.1. 11:04  

Kida1 - v tomto receptu je kvásek je pro chuť. Klidně ho vynech, droždí nech tak, jak je v receptu.

Kida1 3.1. 8:42  

Recept mě zaujal, ale s kváskem nepeču. Dal by se nahradit droždím? A kolik droždí?

SHana 29.8. 20:30  

Dneska jsme je znovu vyzkoušely a musely jsme přidat celkem 100 g hladké mouky a 70 g chlebové pšeničné mouky a kvásek máme hustý. Veky jsou úžasné, ale rozhodně v naší nadmořské výšce nestačí přidat 2 lžíce mouky.

cinie 28.8. 17:48  

SHana...v názorech bylo od začátku napsáno, že jsem přidávala 2PL chleb.pšen.mouky.

SHana 27.8. 12:24  

Bylo by dobré upravit recept, dcera musela přisypat minimálně 100 g mouky . Vyzkoušíme ještě jednou a napíšeme přesně, kolik se přidávalo mouky. Jinak je veka moc dobrá.

Anndy 19.8. 14:20  

cinie- bylas rychlejší:-))
V tom odkaze je až dole!

Anndy 19.8. 14:20  

jitkazal - 100% plnohodnotná mouka

cinie 19.8. 14:10  

Jitkazal, tu mouku mají v TESCU....je to kilovka a na pytlíku jsou červené tulipány a motýlkové a název je takovýto: 1.PLNOHODNOTNÁ MOUKA pšeničná jemná obsahuje 100% vlákniny, vitamínů, minerál. látek, enzymů, bílkovin, stop. prvků a obilných klíčků. Přesně jsem Ti to opsala z pytlíku....ju.

jitkazal 19.8. 0:21  

Prosím tě, co je to ta 100% plnohodnotná mouka.Díky.

cinie 18.8. 22:21  

při hnětení jsem přidala ještě 2 lžíce chleb. pšen. mouky a pak to bylo O.K.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.