0625. babiččiny celozrnné rohlíky


foto: SHana
625 Staročeské celozrnné rohlíky
Anonym
   Hodnocení: 49%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
400 ml vody
1 lžíce medu
2 lžičky soli
550 g hladké mouky
100 g žitné celozrnné mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí
1 lžička kmínu
přidáme libovolnou směs pomletých semínek (sezamovo, lněné, dýňové a slunečnicové semínko, jáhly, sójové boby, pohanku, pšenici a žito) o celkové váze 150 g, kterou spaříme 100 ml vařící vody a necháme vychladnout


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme, umotáme rohlíky (postup u receptu č. 80), které můžeme naplnit strouhaným sýrem a plátkem šunky.
Naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem, na vrchu asi 3x šikmo nařízneme a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak postříkáme studenou vodou, posypeme hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové rohlíky opět postříkáme vodou a ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




foto postup I / klik


video postup / klik



foto: Olinka2201
Celozrnné veky z těsta 625

foto: alopa
babiččiny celozrnné rohlíky 625

foto: SHana
625 ve tvaru veky

foto: ben3
625.babiččiny celozrnné rohlíky

foto: feliberi
č.625 babiččiny celozrnné rohlíky

foto: Olinka2201
Radkovi radostné rohlíčky

foto: megous
č.625

foto: eva76
625 Babiččiny celozrnné rohlíky

foto: Kramila
625. babiččiny celoznné rohlíky

foto: kašu
625 babiččiny celozrné rohlíky

foto: modrina
0625 Babiččiny celozrnné rohlíky

Názory čtenářů

Lucinka20Cl 30.9. 19:54  

Skvělé....trošku jsem se bála, ale dala jsem všemožné semínka-slunečnici, lněné, černý i bílý sezam, celou pohanku....a všichni jsme velmi překvapení jak skvěle to chutná! Jak nějaké kupované:))

modrina 16.2. 11:32  

Dělala jsem ze 3/4 dávky, semínka jsem měla jen sezam a slunečnici, tak jsem přihodila trošku škvarků :). Rohlíky jsou plněné pikantním kečupem, anglickou a eidamem a sypané grilovacím kořením, housky jsou jen sypané eidamem (klukům na svačinu). Jsou velmi zajímavé!

alopa 6.9. 13:55  

Opravdu moooc dobré !!!!

Val40 16.8. 8:45  

včera jsem zkoušela, jsou opravdu výýýýborné,jak plněné nebo jen tak,

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.