0618. ořechový chléb s Pinot Noir - celokváskový


foto: Svetluska78
618.Ořechový chléb s Pinot Noir

Autor: Svetluska78
   Hodnocení: 34%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
75 g vlašských ořechů
100 ml vína Pinot Noir (Rulandské modré)
75 g ovsa
75 g vroucí vody
1 lžička Sladovitu (můžeme nahradit např. medem)
500 g kvasu 3. stupně
550 g hladké mouky
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu
voda nebo víno


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
3.stupňový kvas a jak ho připravit najdeme pod receptem č. 6
Ořechy namočíme do Pinot Noir a necháme stát 24h. Pak spaříme oves vroucí vodou, necháme 60 minut odstát a smícháme s namočenými ořechy a Sladovitem - necháme stát 24h.
Ze směsi ořechů a ovsa slijeme víno a doplníme tak, aby bylo 200 ml tekutiny, dáme do nádoby, přidáme kvas, mouku, kmín. Cca 5 minut před koncem hnětení přidáme sůl, cca 3 minuty před koncem hnětení přidáme směs ořechů a ovsa.
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!

Poznámka:
3. stupňový kvas a jak ho připravit najdete ZDE - klik

Výborně se hodí například k plísňovým sýrům!

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Svetluska78
618. Ořechový chléb s Pinot Noir - řez

foto: Svetluska78
618. ořechový chléb s Pinot Noir

foto: Svetluska78
618. ořechový chléb s Pinot Noir - řez

foto: Ajna
618 ořechový chléb s Pinot Noir

foto: Ajna
618 ořechový chléb s Pinot Noir - řez

foto: Ajna
618 ořechový chléb s Pinot Noir

foto: Ajna
618 ořechový chléb s Pinot Noir

foto: Ajna
618

foto: Svetluska78
618. ořechový chléb s Pinot Noir

foto: Svetluska78
618. ořechový chléb s Pinot Noir - řez

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.