0613. kiwi džem od almelka


foto: almelka
Džem z kiwi č.613

Autor: almelka
   Hodnocení: 46%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
1 kg oloupaných kiwi
500 g želírovacího cukru Labeta 2 : 1



Nastavení pekárny: Program Džem / Marmeláda


Postup:
Kiwi oloupeme a rozmixujeme. Pokud chceme džem s kousky, dáme si 2 kiwi stranou a přidáme je pokrájené na kousky do džemu až po rozmixování ostatních kiwi. Nalijeme do formy domácí pekárny, přidáme cukr a zapneme program Džem - Marmeláda. Formu nezakrýváme alobalem.
Po ukončení programu nalijeme džem do skleniček, které jsme 20 minut sterilizovali v troubě při 150°C (není nutné).
Zavíčkujeme a otočíme skleničky na 10 minut dnem vzhůru, aby se víčka zatáhla. Poté obrátíme nazpět dnem dolů a necháme vychladnout.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Kovářka
Kiwi džem č.613

foto: Kramila
613. kiwi džem

foto: Anndy
613.kiwi džem

Názory čtenářů

pavlásek 24.11. 13:37  

Tak zkouším .Koupila jsem košíček kiwi v Lidlu...po 14 dnech stále kyselé a tvrdé.Udělám džem snad bude dobrý a sladký.

Irena 3.6. 7:42  

Chtěla bych se zeptat, jakou má váš džem trvanlivost a jak může zhoustnout, když nepoužíváte přípravek podobný jako je Gelfix nebo Pektogel? Dnes bych chtěla zkusit jahodový džem taky v pekárně.

Danuskaxy 27.2. 13:55  

Marmeládu jsem dneska dělala, kiwíků sem měla přes kilo, ale po oloupání necelých 900g, některé kiwi byli tvrdší a ne tolik sladké proto sem cukru dala stejně 500g. Marmeláda je sladká akorát a zhoustla nádherně. Teď jí mám dnem vzůru a už se těšíme moc na konzumaci!!!

Anndy 24.7. 16:56  

dělala jsem z 1 kočíku kiwi, po oloupání bylo 850g, dala jsem 360g cukru, ale džem byl dost sladký. Příště uberu, případně při míchání dosypu

mikulinka 14.11. 21:16  

Dělala jsem ji naprosto přesně je výborná

mirca71 8.8. 22:22  

určitě je super dělala sem s nektarinkama a pom. štávou největší výhoda že když dojde tak si ji udělám i v zimě.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.