0605. dejvická Šumava od ben3


foto: ben3
605.Dejvická Šumava

Autor: ben3
   Hodnocení: 0%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
310 ml vlažné vody
1,5 lžíce mletého kmínu
1 lžička cukru krupice
2 lžičky soli
1,5 lžíce octa
1,5 lžíce oleje
300 g pšeničné celozrnné mouky
50 g žitné celozrnné mouky
100 g žitné chlebové mouky
70 g špaldové celozrnné mouky
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:
Před pečením můžeme pekárnu na chvilku opatrně otevřít, pomašlovat vodou a posypat sezamovým semínkem.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: hramhram
605. chléb šumava

Názory čtenářů

Petra M. 21.2. 17:02  

V ošacení - V OŠATCE (omlouvám se :-)

Petra M. 21.2. 17:00  

Pekla jsem dnes podle receptu, jen jsem musela při hnětení opravdu přisypat i dost mouky-těsto hlídat a přidala jsem i ovesne vločky, těsto jsem zadělala v pekárně a chlebík upekla po dokynutí v ošacení v troubě....je chuťově moc dobrý a vlàčný....

Anonym 11.3. 19:06  

Pekla jsem dneska přesně podle receptu a byl moc dobrý!

ben3 27.1. 12:28  

Do těsta jsem opravdu vodu dolévat nemusela. Kařdá mouka je jiná, já používám celozrnné mouky Z Tesca. Určitě upeču zase a dám vědět.

Anndy 2.4. 22:55  

kašu - pak nevím kde je problém, já tento chléb "zatím" nepekla, celozrnné mi nejdou a ani u nás rodině moc nechutnají. Držím se základu 300g hladká mouka....

kašu 2.4. 20:34  

Zkoušela jsem spoustu chlebů z vašich receptů.Vlastně se snažím pokaždé upéct jiný a zatím se mi dařilo.Nejraději máme tmavé chleby a stejně tak i pečivo.A tohle je první chléb na kterém vždy stroskotám.Peču i dvakrát denně a mám radost když se mi daří jen je škoda že tyhle pekárny nebyly když moje děti byly malé.Manžel je dobrý konzument.

Anndy 2.4. 20:13  

kašu - on je spíš problém v tom, že zrovna tohle je celozrnný chléb, ty bývají těžší, hutnější, ale zdravější a dobré. Nějaký celozrnný (bez hladké nebo chlebové pšeničné mouky) jiný už si zkoušela?

kašu 2.4. 18:49  

Ano já vím. Při dodržení gramáže a všech ingrediencí jsem těsto hlídala a protože to byla tuhá koule přilila jsem vlažnou vodu.O tom že by se lepilo nemůže být ani řeč.Jen díky tomu jsem z pekárny vyndala něco co se chlebu podobá.Peču již od ledna a využívám k tomu vaše recepty které jsem již doporučila všem svým známým co vlastní pekárny.Všechny kromě tohohle chleba jsou skvělé a neobešla bych se bez nich.Děkuji.

Anndy 2.4. 17:34  

kašu - na vině není ani recept ani pekárna.
Těsto je potřeba si při hnětení ohlídat. Držet se striktně receptu není správné.
Vše dát dle receptu do pekárny, spustit program a během hnětení zkontrolovat, jaké těsto je,
případně dolít tekutinu nebo dosypat mouku. Těsto se nesmí lepit!
Viz. článek ZÁKLADNÍ INFORMACE JAK NA CHLÉB

kašu 2.4. 11:31  

Tenhle chlebík se mi ještě nikdy nepovedl.Na vině není ani pekárna a ani já.Problém je v receptu.Je třeba přilít mnohem více vody než je uvedeno.Pokud tak neuděláte vznikne vám malá a tuhá koule,která sice po upečení dobře chutná ale chleba nepřipomíná.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.