0598. dalamánky se 7 druhy semínek od Ajna


foto: Ajna
Sedmizrnky 598

Autor: Ajna
   Hodnocení: 72%   klikni pro ohodnoceni


Suroviny:
350 ml vody
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky soli
300 g pšeničné hladké mouky
200 g pšeničné chlebové mouky
1 lžíce ječného sladu (Sladěnky / klik) nebo medu
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí
300 g cereálií ze 7 druhů semínek (pšenice, žito, ječmen, sezam, lněné semínko, rýže Natural, pohanka) - lze i oves, sójové boby, jáhly...
semínka pomeleme, 100g oddělíme a 200g spaříme 100g vroucí vody


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Během hnětení postupně přidáváme spařené cereálie, potom suché.
Po vykynutí propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, vytvarujeme 8 - 12 bochánků, necháme kynout na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem pod utěrkou 30 - 40 minut. Postříkáme vodou, nastřihneme do kříže, posypeme ovesnými vločkami a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Ajna
598

foto: Ajna
598

foto: Olinka2201
Ajniny sedmizrnky 598

foto: SHana
598 Ajniny dalamánky

foto: babiMinka
598 Sedmizrnky dle Ajna

foto: Ivana.
598.dalamánky

foto: Zorka.
Sedmizrnky od Ajny č. 598

foto: Olinka2201
Ajnin sedmizrnný chléb -598

foto: Ajna
598

foto: megous
č.598

foto: Eliann
598. Dalamánky od Ajna

foto: Ajna
598

foto: ganymeda
599. sýrovo-špaldové plněné rohlíky

foto: Judina1
0598.dalamánky se 7 druhy semínek od Ajna

Názory čtenářů

mysmrne 15.2. 23:41  

Tak dalamánky nemají žádnou chybu, aj jsem dala napřed namočenou pšenici a ječmen nemletý a pohanku, mák a co jsem doma našla a supr, chválí si muž i náš malý synek, supr:)

Ivana. 14.8. 7:39  

Včera jsem dala místo olivového oleje slunečnicový a zdají se mi ještě lepší.

Ivana. 4.8. 21:27  

Moc dobré. Místo ječného sladu jsem dala třtinovou melasu.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.