0587. lístkové mašličky a preclíky


foto: Svetluska78
587.Preclíky a mašličky

Autor: Svetluska78
   Hodnocení: 0%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
120 ml vody
25 g cukru
25 g másla
5 g soli
250 g polohrubé mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

tukový bochánek:
100 g másla
40 g polohrubé mouky


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Na tukové těsto smícháme mouku s tukem a dáme do lednice.
Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat) a vyválíme, na polovinu dáme tukové těsto, přeložíme druhou půlkou, uzavřeme, rozválíme, pak přeložíme natřikrát, rozválíme, pak znovu a znovu natřikrát. Je dobré vždy mezi rozvalováním dát do lednice, jinak se začne protlačovat tuková vrstva ven.
Vytvarujeme mašličky nebo preclíky necháme kynout cca 30 minut, pomašlujeme žloutkem smíchaným s mlékem a pečeme při 180°C / asi 25 minut.
Hotové ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.