0585. toustový chléb od Mapos


foto: megous
č.585 Toustový od Mapos

Autor: Mapos
   Hodnocení: 56%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
323 g mléka
30 g medu
85 g másla
10 g soli
434 g hladké mouky
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Francouzský / stupeň propečení kůrky Světlý / velikost Střední


Postup:
Z menší dávky:
250 g mléka
1 lžíce medu
85 g oleje
10 g soli
80 g krupičky
434 g hladké mouky
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Inuska:)
toustový chléb 585

foto: Inuska:)
chléb 585 v řezu

foto: Svetluska78
tousťák č. 585

foto: EsterE
Toastovy chleb - recept c.585

foto: eva.sv
585 Toustový chléb

foto: drna
toustový 585

foto: eva.sv
585 Toustový chléb

foto: Jehlička
Toustový chleba č 585

foto: Želka
č.585 Toustový

Názory čtenářů

danessa 26.1. 18:45  

Výborný! Nadýchaný, jemný.

Lucka 15.2. 10:15  

Přesně tenhle recept jsem hledala... už jsem ho dělala před lety a byl to ten nejlepší toastový chléb, co jsem kdy jedla... je pravda, že mi jednou vykynul tak, že mi vytekl do pekárny a to bylo čištění - mám malou pekárnu... žádná krupice do něj ale určitě nepatří!! Tak já jdu péct ;-)

montykh 3.1. 23:01  

Oki, upravím, ale odkaz sem na web tam samozřejmě byl a je

montykh 3.1. 20:01  

Jel jsem přesně podle receptu a krásně vyběhl
http://gallery.khnet.info/v/monty/ztrouby/toustovy2/

Damina 28.12. 16:58  

Tak mě se teda zrovna moc nepovedl. Těsto bylo hodně řídké, skoro nenakynul a při následném pečení ve dvojčatech se totálně propadl. Takže žádná sláva, ale zkusim ho ještě jednou a kdyžtak dosypu trochu mouky.

Inuska:) 3.10. 21:54  

Jsem si jistá,že těsto MÁ být řídké! :)))Jinak není tak pórovitá a nadýchaná struktura těsta.

Ilcia 19.9. 15:13  

taky jsem to měla řídké, přidávala jsem hl. mouku i pol. mouku

Inuska:) 6.9. 21:09  

Co tu máte pořád s tou krupicí???To už teda vznikne úplně něco jiného,než nadýchaný obláček .Je skvělý tak,jak zní recept.Nic bych nepřidávala.Nehlídám ho ani při míchání.Je skvělý!!!

Svetluska78 15.8. 11:37  

shineon: proč by měla být v receptu krupice? Z jakýho důvodu? já jsem dělala dle receptu a byl bez problémů - krásně nadýchanej a snažil se zdrhnout

shineon 13.8. 20:53  

opakovaně připomínám, že v receptu musí být chyba, nejspíš tam chybí krupice. Nevím, proč ji tam pořád nikdo nedopsal, na co jsou pak ty komentáře?

shineon 1.6. 15:12  

Na jednu dávku doporučuji přidat krupici, cca 200 gr, na 1a1/2 jsem dala 310 gr

shineon 10.5. 14:40  

Tak teda nevím, přepočítala jsem množství na 1 a půl a to u všeho, příště bych asi dala mlíka původní mn. a zbytek znásobila, byla to neuvěřitelná kaše...
Takže asi 20 pl krupičky k tomu a uvidíme...

Inuska:) 25.1. 16:08  

Chleba má konzistenci bílého nadýchaného obláčku s křupavou kůrčičkou.Nakynul tak,že mi málem odešel z formy i přesto,že mám pekárnu Panasonic na XL chleby.Výborný!!!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.