0583. ječné bochánky od KatkaA.


foto: KatkaA.
583 ječné bochánky

Autor: KatkaA.
   Hodnocení: 0%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
120 g rozpuštěného másla
200 ml vlažného sjového capuccina - připraveno dle návodu
2 lžíce medu
špetka soli
150 g ječné mouky
200 g pšeničné celozrnné mouky
1/2 vanilkového pudinku v prášku
1/2 prášku do pečiva
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí
před koncem hnětení přidáme rozinky a nasekané mandle - celkem asi 100 g


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), vytvoříme bochánky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 150°C / 20 - 20 minut.
Hotové bochánky potřeme vlažným mlékem a přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.