0582. Andinky šumavský opičák


foto: Andinka
582. Šumavský opičák

Autor: Andinka
   Hodnocení: 51%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
525 ml vody
3 lžíce balsamikového octa
3 lžíce olivového oleje
3 lžičky cukru
4 lžičky soli
2 lžičky drceného kmínu
4 lžíce sušené bramborové kaše
450 g pšeničné hladké mouky
165 g pšeničné celozrnné mouky
150g žitné chlebové mouky
3 lžíce lněných semínek
2 lžičky provensálských bylinek Kotányi
3 lžičky sušeného nebo 3/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Francouzský / stupeň propečení kůrky Světlý / velikost Velký


Postup:
Vhodný pro velké pekárny (např. Moulinex XXL, Eta Harmony…)

Zmenšená dávka:
350 ml vody
2 lžíce balsamikové octa
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky cukru
2,5 lžičky soli
1 lžička drceného kmínu
3 lžíce bramborové kaše
300 g pšeníčné hladké mouky
110 g celozrnné pšeničné mouky
100 g žitné chlebové mouky
2 lžíce lněných semínek
1,5 lžičky provensálských bylinek Kotányi
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Jitull
582.

foto: Anndy
582.s kváskem

foto: Andinka
582. Andinky šumavský opičák

foto: Andinka
582. chléb vhodný pro dělenku se spoustou semínek

foto: ivisek
č.582 Adinky šumavský opičák

foto: cinie
č. 582 bagetky

foto: matysek8
582.Adinky šumavský opičák

foto: matysek8
582.Adinky šumavský opičák

foto: blizenec
Rp.č.582 - Adinky šumavský opičák

foto: matysek8
582.Adinky šumavský opičák

foto: blizenec
Rp.č.582 - Adinky šumavský opičák...

foto: alus.s
Andinky šumavský opičák č.582

foto: Marica1972

foto: Andinka
Rajčatový se slaninou

foto: budulinka2
0582. Andinky šumavský opičák

foto: sokotanek
č.0582 - Andinky šumavský opičák

foto: sokotanek
č.0582 - Andinky šumavský opičák

foto: mlíčko
582. Andinky šumavský opičák

foto: elain
Chleba opičák

Názory čtenářů

budulinka2 2.2. 19:46  

Děkuji autorce za recept. Pekla jsem v římském hrnci a je strašně moc dobrý.Doporučuji všem.

markyta1 3.9. 7:31  

chléb je výborný,jen jsem nevěděla jaký použít program místo francouzského,který nemám,tak jsem zkusila základní a vyšlo to.

helusa80 21.6. 23:00  

Výborný! Pekla jsem velkou i zmenšenou dávku, oba chleby se povedly - patří k našim oblíbeným :-)

jannka75 5.4. 15:07  

Slupli jsme ho včera při grilování jako malinu-místo lněného semínka jsem dávala jemné vločky,moc se povedl.

alus.s 24.11. 0:03  

opravdu se mi povedl "opičák" :-) ale to nic nemění na jeho chuti,je vynikající, díky bylinkám je takový voňavý a chutný.Jen jsem musela přidat trochu mouky. Pekla jsem ze zmenšené dávky.

blizenec 17.11. 15:33  

Moc dobrý chlebíček...pekla jsem ho z ošatky i v Domince a byl skvělý

Michlena 11.5. 10:01  

Skvělý úspěch! Pekla jsem podle "většího" recetu a bylo ho úplně přesně do velké formy pekárny (Domo3955. Kaši jsem neměla, takže nedala a místo provensálských bylin jsem dala jen čerstvý tymián. Vzala jsem ho celý na grilování s přáteli a než jsem se otočila byl pryč! Takže doporučuji vyzkoušet!

Andinka 8.4. 17:59  

Děkuji za pochvalu. (-:

Kida1 20.3. 10:22  

Zkoušela jsem velký, do pekárny (Harmony) se vešel akorát. Jen jsem místo bramborové kaše omylem dala bramborák v prášku. Když jsem to zjistila, vynechala jsem provensálské bylinky. Ocet jsem dala obyčejný a olej slunečnicový, jiný doma nemám. Chléb byl přesto výborný, dlouho měkký, doporučuji.

Inuska:) 3.3. 19:36  

Zkoušela jsem rovnou ten veliký,vešel se do pekárny tak tak :)))Ale stálo to zato!!!Je opravdu výborný,zařazuju do zlatého fondu receptů.Díky!!!!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.