0580. kořeněný chléb pečený v květináči


foto: macecka
č. 580 kořeněný chléb pečený v květináči

Autor: feliberi
   Hodnocení: 7%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
200 ml podmáslí
50g másla
2 vejce
350 g hladké mouky
100 g špaldové mouky
100 g grahamové mouky
100 ml kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
1/2 lžičky fenyklu
1/2 lžičky kopru
1/2 lžičky rozmarýnu
1/2 lžičky anýzu
1/2 lžičky muškátového ořechu


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, rozdělíme na 2 díly, každý dáme do vymazaného květináče, kam jsme dali na dno kousek alobalu - na dírku). Necháme kynout pod utěrkou 20 minut. Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 200°C.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Názory čtenářů

garfula 26.3. 14:38  

květináč bude nezávadný,vždyt je to vypálená hlína :-)))

Dáša 4.12. 10:43  

Zajímavý nápad, možná, že by to byla fajn forma třeba na Panettone, ale trochu se bojím jak je to se zdravotní nezávadností toho květináče?

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.