0579. věnec dle loupiti.free.fr


foto: Svetluska78
579.Věnec dle loupiti.free.fr

Autor: Svetluska78
   Hodnocení: 47%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
390 g vody
18 g soli
600 g pšeničné hladké mouky
70 g žitné celozrnné mouky
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 10 dílů - 9 x po 100 g, poslední je větší, ten rozválíme a položíme na obrácenou mísu, kterou dáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem tak, aby cípy přesahovali.
Zbylé díly vytvarujeme jako bulky a jednu vedle druhé skládáme kolem misky. Těsto, kterým jsme překryli misku, rozřežeme a na každou bulku přeložíme vždy jeden cíp. Misku opatrně vytáhneme.
Necháme dokynout, pomašlujeme vejcem, případně dozdobíme a upečeme.
Obrázkový postup ZDE

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Svetluska78
věnec č. 579 s náplní č. 513

foto: Svetluska78
chléb z těsta na věnec č.579

foto: sovicka16
věnec dle loupiti.free.fr 579.

foto: Andinka
579. Závin se zelím a s párky.

foto: lenk
Houstičky z těsta č.579

foto: Svetluska78
zelňáky z č. 579

foto: aluvi
579. věnec podle loupiti.free.fr + 513. náplň do zelňáků od svetluska78

foto: soví dědeček
č.579 věnec

foto: trnovacka
0579 věnecdleloupiti free.fr od svetlusky78 a 513 náplň do zelňakú od svetlusky78

foto: soví dědeček
č. 579 nedělní variace...

foto: StreLenka
0579+0513 Dělové koule

Názory čtenářů

lalda 29.4. 16:03  

prosím vás,jak dlouho a nakolik se to peče v troubě.Děkuji za odpověď.

StreLenka 29.3. 9:00  

Nejdřív mě trochu zarazil poměr surovin - spousta soli, žádný tuk, ale... Dodržela jsem recept (jen místo žitné celozrnné byla žitná chlebová), udělala jsem "dělové koule" - naplnila půlku zelnou náplní a půlku salámovou se sýrem. Musím moc pochválit, fakt jsme si mlaskali.

Hraboška 15.10. 19:11  

Na druhý den to bylo přesolené a tuhé.

soví dědeček 5.5. 20:33  

můžu jen pochválit,věnec se povedl i mi...

trnovacka 19.4. 21:05  

Skvělý recept.Naplnila jsem je kysaným zelím,uzeným a sýrem.Mňamka.

jarmule 18.4. 11:05  

Naprosto fantastické těsto!!! Přesně podle receptu a nepřidala jsem ničeho ani špetku, bude skvělý na odložený start. Skvěle se s ním pracovalo, dělala jsem z čerstvého droždí a naplnila podušeným hlávkovým zelím s klobáskou a nastrouhaným eidamem. Věnec byl sice obří, příště dám asi o 1/3 dávky méně, ale moc dobrý. Skvělý recept!!

ankaber 8.2. 19:45  

já dělám nápln ze zelí sladkého dušeného na másle s cukrem a skořicí- nemá chybu, nápln je chutově lepší jak z jablek

ajaha 6.8. 19:02  

Stahuji recept, skusim.

andulka3 20.6. 8:58  

Skvělý nápad-včera jsem dělala a sklidil úspěch jak chutově tak tvarově.Super!!!Do těsta jsem přidala ještě lžíci oliv. oleje.Mnam.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.