0571. Taminčina pokusnická pizza

Autor: Taminka
   Hodnocení: 0%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 g mléka
1 vejce
70 g Hery
15 g soli
12 g cukru
3,5 lžičky sušeného droždí
400 g hladké mouky
střední hrst mletého kmínu
střední hrst rozmačkaného oregana - rozemneme v dlani

náplň:
2 cibule
1 drůbeží paštika v umělém střívku
50 g rostlinného másla (Rama, Perla...)
1 Hermelín
1 vejce
250 g uzeného Eidamu
sůl
1/3 malého kečupu
1 lžička kari
1/2 lžičky staročeského koření


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Těsto při zadělávání je nejlépe udělat středně husté až měkčí.
Do těsta dáme opravdu celý pytlík modroptákového droždí, protože je v těstě dost tuku a tuk droždí brzdí. V chuťovém ani vzhledovém výsledku to určitě nevadilo.

Náplň:
Dvě velké cibule velikosti velkých jablek oloupeme a v drtiči rozsekáme na středně hrubo. Přesypeme do misky.
Do drtiče dáme zpracovat jednu větší drůbeží paštiku, měla tuhou pevnou konzistenci, netekla ani se nematlala - podobnou konzistenci má třeba játrový sýr. Přidáme asi máslo, rozlámeme na kousky Hermelín, vejce a rozmixujeme nahladko.
Tuto směs přidáme do misky s cibulí a do drtiče dáme Eidam nakrájený na větší kostičky. Necháme rozdrtit na hrubost asi jako strouhanka. Přidáme do misky ke směsi, solíme podle chuti. Přimícháme kečup a koření.
Promícháme a dáme do chladna, kde trochu ztuhne. Této směsi je 750g. Před použitím necháme chvilku na teple.

Vykynuté těsto propracujeme, vymažeme plech a těsto rukama roztáhneme. Rovnoměrně navrstvíme náplň.
Pečeme v hodně vyhřáté troubě při 200°C / 9 minut a dalších cca 9 minut při 170°C.
Hotová pizza váží 1,30 kg.

foto postup / klik


Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Názory čtenářů

Zdenka 17.8. 19:10  

Tak jsem dojedla pizzu,byla dobrá,ale těsto bylo příliš řídké.Dám tam příště méně mléka.Náplň na pizzu jsem si dávala svou,zkoušela jsem jen těsto!

Zdenka 17.8. 17:13  

Právě zkouším Váš recept,jsem zvědavá jaké to bude!Těsto vypadá docela řídké,ale na pizzu nemá být tuhé.No,uvidíme,dala jsem tam půlku kvasnic,jelikož se mi zdá celá kostka příliš.Jak upeču,tak dám vědět,zatím kyne!Opravdu kyne a doufám,že nepřekyne zbývá ještě půl hodinky!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.