0567. Ruisleipä (finské pečivo)

Anonym
   Hodnocení: 10%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
1/2 hrnku trpkého kvásku
1 lžíce soli
2 hrnky vody z vařených brambor
3,5 hrnku celozrnné žitné mouky
3,5 hrnky bílé mouky (většinou rýžové)
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:
1 hrnek = 250 ml
Trpký kvásek uděláme smícháním 1/2 hrnku mléka s 1/2 hrnku žitné mouky a necháme stát v teple, dokud nezačne bublat a nezíská trpkou vůni.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Názory čtenářů

ben3 17.6. 20:11  

Je to pěkné, ale chtělo by napsat jaký objem má tvůj šálek. Někdo všechno váží.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.