0552. celozrnné knedlíky od Andinka


foto: Andinka
552. celozrnné knedlíky

Autor: Andinka
   Hodnocení: 28%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
320 ml vlažného mléka
1 vejce
1 žloutek
1 lžička soli
300 g pšeničné celozrnné mouky
200 g pšeničné hrubé mouky
1 lžička cukru
1 lžička Podravky
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí
ke konci hnětení a nebo ručně po vytažení přidáme 2 housky nakrájené na kostičky


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Těsto si během hnětení ohlídáme, buď přisypeme mouku, nebo přilijeme trochu mléka. Těsto nesmí lepit!
Po vykynutí propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, rozdělíme na 2 - 3 díly, vytvoříme šišky a necháme ještě cca 10 minut pod utěrkou kynout.

Vaříme nad parou:
do kastrolu dáme asi do půlky vodu. Přes to dáme vykroucenou vlhkou utěrku a připevníme ji gumou. Založíme dobře okraje, ať nevyhoříme:-).
Až voda začne vařit, položíme na utěrku knedlíky, přiklopíme velkou mísou nebo druhým kastrolem a vaříme 25 minut. Napařené knedlíky několikrát propícháme.

Vaříme ve vodě:
knedlíky vložíme do vroucí osolené vody, vaříme 20 minut - po 10. minutách otočíme. Uvařené knedlíky několikrát propícháme.

Paříme v napařovacím hrnci:
těsto rozdělíme podle velikosti hrnce na 3 - 4 díly, záleží, jak máte velký napařovací hrnec. Knedlíky vypracujeme do válečků a necháme přikryté utěrkou cca 15 minut kynout. Pak opatrně olejem pomaštěnýma rukama, vložíme do napařovacího hrnce, kde jsme vymazali olejem jednotlivá patra. Zapneme časovač na 20 minut. Napařovací hrnec vydá signál po ukončení. Napařené knedlíky několikrát propícháme a pomašlujeme rozpuštěným máslem nebo olejem ze všech stran.

Hotové knedlíky se krájí nejlépe kráječem na knedlíky nebo režnou nití.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: mirca71
celozrné knedle 552

foto: Bronik
552. celozrnné knedlíky

foto: dejna11
celozrnný knedlík 552

Názory čtenářů

link building 24.10. 21:36  

CmGAvf I really enjoy the post.Thanks Again. Keep writing.

Anonym 6.8. 13:10  

Dnes s cuketovým zelím a pečeným kuřetem - senzace! Doporučuji.

dejna11 7.5. 22:36  

taky jsem vařila v parním hrnci. Jsou výborné, sice třošku suché ale k masové šťávě výborné..............

Laki 8.4. 12:14  

dělala jsem je včera-ve vodě a jsou úžasné (i bez Podravky)-tleskám!!!

zelvicka1 30.12. 14:45  

tyto knedlíky jsou moc dobré, vařila jsem je v parním hrnci, nemají chybu :o)

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.