0548. pomerančový džem od zdenuse


foto: zdenuse
Džem z pomerančů a citronu

Autor: zdenuse
   Hodnocení: 67%   klikni pro ohodnoceni


Suroviny:
3 velké pomeranče a 1 citron - celkem asi 900 g všechno oloupeme až na dužinu, k tomu přidáme cukr - buď Gelfix 2:1 nebo 3:1 podle návodu na sáčku nebo želírovací cukr 2:1


Nastavení pekárny: Program Džem / Marmeláda


Postup:
Po ukončení programu nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a převrátíme na cca 10 minut dnem vzhůru.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Anndy
548.pomerančový džem

foto: aluvi
Podle receptu 548. od zdenuse.

foto: Betty9
pom1

foto: yolly
548. pomerančový džem

foto: modrina
0548 Pomerančový džem

foto: Bronik
0548 džem z pomerančů

foto: štáblice
548. pomerančová marmeláda

foto: lenkacho
0548.pomerančový džem od Zdenuše

foto: mlíčko
548. pomerančový džem od zdenuse

foto: Betyyna
548 pomerančový džem od zdenuse

foto: ivulka6
č. 548 pomerančový džem

foto: yolly
č.548 pomaračový džem

foto: šneček.pomalý
0548.pomerančový džem od zdenuse

foto: minja
č.0548 POMERANČOVÁ MARMELÁDA

Názory čtenářů

DDDAAA 2.12. 21:45  

Dnes jsem tento recept také vyzkoušela, džem je dobrý, jen na konci má takový hořký ocásek, asi jsem neloupala až tak důkladně. Sníst se určitě dá, ale víckrát ho dělat už asi nebudeme.

Soník21 16.10. 23:25  

Dnes jsem dělala. Sice jsem byla celá zalepaná od šťavy z pomerančů, když jsem je zbavovala těch šlupek, ale výsledek stál za to. Mňam! Krásně to ztuhlo, použila jsem Gelfix 3:1. Opět má i tento recept velkou chybu - výsledek moc chutná, musím dělat znovu :-D

Letaliki 22.2. 22:34  

Džemík se povedl :-)...dala jsem pomeranče, citron, grep...

jarmule 25.11. 17:13  

Tak jsem dnes vyzkoušela pomerančový džem... poprvé a poprvé v pečce. Po polovině prvního pomeranče a marné snaze vyloupnout pouze tu dužinu, jsem to vzdala... udělala jdem to jinak, pomeranče jsem prohnala odšťavňovačem, šťávy bylo něco přes půl litru, přidala jsem želírovací cukr 4:1, 5PL krystalu a 1 limetku. Pustila program, zajela pro synka do sousedního města do školy a po návratu jen 5min. a nalívala jsem do skleniček fantastický džem. Limetka byla dobrá volba, ta chuť se k pomerančům vyloženě hodí, není nahořklý, sladký akorát a perfektně ztuhnul, ani moc,ani málo.... a skoro bez práce a hlavně bez vyšlápnutého důlku u sporáku!!! SUPER!

gabriela.vidova 18.4. 21:49  

Díky moc.... :-))) Jsou to skvělé stránky....

Anndy 18.4. 12:42  

gabriela.vidova - určitě můžeš! Neboj nic

gabriela.vidova 17.4. 22:14  

Mám novou pekárnu Eta harmony je tam Džem program a v návodu je napsané pouze na citrusové plody....nevíte jestli v tom můžu péct třeba jahodový džem????Díky..

midarka 11.4. 10:48  

Včera jsem neodolala a džem uvařila. Pomeranče jsem ani pořádně neloupala protože šupka mezi jednotlivýma dílkama byla teňoučká. Je výborný, určitě budu vařit zase

šneček.pomalý 24.3. 12:36  

Je to výborný. Určitě to budu dělat zase.

ivulka6 6.2. 17:37  

Trošku som sa toho bála, prvá moja marmeláda v živote, ale dopadlo to dobre. Akurát s tým čistením bolo roboty nad hlavu a nie vždy sa mi to podarilo pekne dočista pooddelovat.

venora 18.1. 13:02  

zkúsila som po vianociach nám ostala kopa citrusov, tak som ich tam šupla - a výsledok super, ešte som pridala trochu strúhaného zázvoru, dá tomu takú pikantnejšiu príchuť.

pavlásek 21.4. 16:43  

Tak marmeláda se povedla.Dělala jsem 3 pomeranče,citron,2 jablka a 500g extra želírovacího cukru.Musela jsem mixovat,jablíčka se nerozvařila,trochu jemně nahořklá jak z grepu(neoloupala jsem tak dokonale),ale na chuti to nic nemění je vynikající.

štáblice 16.4. 17:03  

ahojky včera jsem ji dělala a dala jsem gelfix 1.1 s cukrem a bylo to řidký a nezozvařený měsíčky tak jsem to vyřešila vzala jsem ponorný mixer dužinu rozmixovala a dala pektogela znovu dala vařit v pekarně a super hustý a dobrý

klara3009 10.4. 19:21  

Právě jsem jí dodělala, ochutnala jsem ještě teplou a je výborná, zítra na chlebíku určitě bude ještě lepší.

kulhos 8.4. 20:35  

Zkusila jsem, je výborná

jokyna 28.1. 17:38  

Anndy diky za radu



Dáša

Anndy 27.1. 19:38  

jokyna - pomeranče a citrony jsem kolem dokola po oloupání ještě okrájela, nakrájela na malé kousky a samozřejmě vypeckovala.

jokyna 27.1. 19:20  

Ahoj všichni ,prosim o radu .Mám novou pekárnu moc toho nevím. prosím jaj mám dát pomeranče, ma kousky? A co jádra? díky Dáša

homolkova dagmar 27.1. 19:01  

Prosím o radu jak mámdát pomeranče do trouby ? na kousky a co jádra? díky Dáša

fialik 25.1. 17:29  

Tak jsem dělal další marmeládku a mám nový postřeh. Zkoušel jsem marmeládu z mandarinek a dal jsem dávku jenom 0,5kg a už to taky prskalo. Pokud není vrtulka celá ponořená, tak to trochu cáká. Ale marmeládka byla úžasná, mandarinky byly hodně sladké a chutná to jako med:-)

jayjayka 19.1. 16:56  

Tuhne :)) Super! :)

jayjayka 19.1. 15:09  

Pekárnu jsem si pořídila před týdnem, už sem upekla 4 chlebíky, nechala si vykynout těsto na pizzu (krásný lehký bylo) a dneska jsem se pustila do téhle marmelády. Loupání pomerančů dalo fušku. Kromě mých očí to odnesly všechny věci poblíž i s podlahou :o)) ... Dala jsem tam 4 pomeranče, růžový grep a citron. Chuťově je to dobrý ;) Teď aby to ještě ztuhlo. Zdá se mi, že je to nějaký moc tekutý L Pekárna zaprskaná nebyla ani trošku.

Anndy 12.1. 20:12  

Mykeš - ano, vše najednou a zapnout program marmeláda / Džem

Mykeš 12.1. 17:51  

Prosím,chtěla jsem se zeptat,když děláte tento džem,naházíte do pečky vše najednou?Pomeranče s citronama(nakrajené), a na to nasypete jen ten cukr s gelfixem?
Radka

fialik 20.12. 0:05  

Tak jsem to taky zkoušel a paráda! Nebylo nic poprskané. Jen příště musím z pomerančů oloupat i poslední zbytky dužiny, chutná to totiž trošku jako z grepu, ale jinak opravdu výborné!!!

modrina 16.8. 20:13  

Dělala jsem znovu (4 pomeranče, z jednoho nastrouhaná kůra, 1 grep, želírující cukr 2:1), tentokrát jsem zkusila pekárnu. Džem je vynikající, krásně tuhý (tuhnul až se stydnutím, do skleniček jsem ho lila), pekárna nijak zaprskaná nebyla - zkrátka úspěch! :)

Liduš Š 21.6. 11:46  

Ahojky všichni jdu to také skusit tak držte palečky pá pá.

Vity 22.5. 14:52  

Zkusila jsem hned jako druhý recept výborný předala dál dnes ho zkouší sestřenka tak jsem zvědavá na výsledek ja hned plnila koblihy a zklidila pochvalu doporučuji davam jedna.

modrina 13.4. 23:00  

Jelikož mám pomerančovou marmeládu moc ráda, musela jsem ji vyzkoušet. :) Ale stejně jako Betty9 jsem ji udělala v kastrolu. Byla hotová jedna dvě, krásně ztuhla a je vynikající!!

engye 28.3. 20:37  

Dnes jsem zkusila, dopadlo to víborně. marmeláda pěkně ztuhla a všem moc chutnala až mi ji skoro všechnu snědli. Teď abych začala znovu. :-)

Anndy 26.3. 13:43  

nela - džem jsem dělala a nic "zaflákaného" jsem neměla. Nehledě na to, nádoba se může případně přikrýt alobalem, ale u mě nebylo nutné

nela 26.3. 12:37  

Dobrý den, mám na vás všechny, co jste dělali marmeládu, dotaz - jak vypadala pekárna po použití? Byla hodně "zaflákaná"? Paní prodavačka v obchodě mi tvrdila, že zákazníci nejsou s marmeládovým programem moc spokojeni kvůli tomu, že cáká všude a umývat pak celou pekárnu, to pak raději hrnec. Ale láká mě využít všechny programy, co nabízí... díky za odpověď :-)

nozulka 12.3. 0:29  

pro shineon:jestli můžu mít malou poznámku k té dia variantě-ovocný cukr (většinou prodávají pod názvem Fruktopur nebo Fruktóza) a je něco jiného než hroznový cukr.Hroznový cukr diabetici nesmí. Existuje i želírovací cukr pro diabetiky.

shineon 25.2. 14:00  

Tak s tím hroznovým cukrem to nevyšlo. Celé odpoledne jsem se patlala s vylupovámím grapů a výsledek je řídká kašička, možná bude dobrá do jogurtu :-(

shineon 22.2. 10:26  

pro Milens:
V návodu na gelfixu (alespoň na tom 3:1) je napsáno, že cukr se má přidávat až po té trošce s gelfixem a asi minutě vaření. Udělala jsem to takhle i v pekárně, nejdřív jsem to nechala pořádně "provrtět" jen s tím práškem a za chvíli jsem přidala zbytek cukru a dopadlo to v pohodě

shineon 21.2. 9:23  

Zkusila jsem ho taky, oloupala pomeranče zapomenuté v lednici od Vánoc, čistá váha 1kg, pak jeden gelfix 1:3 (nevím jestli oetker), podle návodu 350 g cukru a lžičku kyseliny citronové a džemík se povedl.
Chci zkusit "dia" variantu s ovocným cukrem, inspiroval mě leták Lidlu, kde u dia marmelád píšou, že je slazeno ovocným cukrem.

Pidlísek 18.2. 12:06  

pekárna na marmelády je skvělá,jen to tám dám a zapnu,nemusím míchat a nic.Jen do sklenic a hotovo.A nejlepší je želírovací cukr od Dr. Oetkera,ten krásně ztuhne.Nechápu toho komu to neztuhlo :o)

Pidlísek 2.2. 9:37  

dneska ho chci zkusit.Držte mi palce hospodynky

Kimona 29.1. 1:06  

TAKY UŽ JSEM HO DĚLALA V SIESTĚ. 620g OVOCE+ GELFIX 2:1-CELÝ A BYL MOC DOBRÝ A TUHÝ.

Betty9 28.1. 11:23  

Konečně jsem ho udělala. Ale přišlo mi zbytečné špinit pekárnu, když s gelfixem je to v kastrolu za 10-15 minut. Ještě jsem měla 3:1 (1 kg ovoce a 350 g cukru). Pomerančů bylo trošku méně, dolila jsem vodou do 1 kg. Džem je božský a vůbec ne kyselý. To asi záleží na pomerančích - moje byly slaďoučké.
Akorát to poctivé loupání je strašné; moje záda.

Janapet 7.1. 18:01  

Dneska jsem udělala z pomerančů zbylých od vánoc, nakonec mi dužiny vyšlo jen 750g. V obcbhodě na mě koukali jak na blázna, když jsem žádala začátkem ledna želírovací cukr nebo gelfix nebo něco podobného. Nakonec jsem doma jeden gelfix 1:1 ještě vyšťárala. Dala jsem ho celý, i když je na 1000 gr ovoce, k tomu cca 500 g obyčejného krystalového cukru a spustila program. Hotový džem byl mňam, ale na nás skoro dost sladký, takže jsem přilila citronovou šťávu. Ztuhl fantasticky.

jitkakytka 27.12. 9:45  

Já jsem ho dělala. Ovoce jsem opravdu očistila od všech blan. A je moc dobrý.

huspino 13.12. 16:36  

Jo bezvadný recept. I pro mě jako začátečníka.

Kovářka 13.11. 23:13  

Mám taky Siestu a mně se dařilo podle návodu.Ztužovač jsem měla 2:1.

Anonym 8.8. 14:35  

Mám Siestu a zkoušela jsem v ní pomerančovou marmeládu. Podle receptu v návodu pro dom. pekárnu marmeláda teče. Přidala jsem druhý den ještě znovu 1/2 kg cukru a balíček gelfixu 2:1 a marmeláda teče. Neví někdo, kde jsem udělala chybu?

Betty9 26.7. 15:14  

To zní skvěle! To rozhodně zkusím. Kdysi jsem pomerančový džem koupila, nebyl špatný, ale příšerně sladký. Ten citrom mi přijde jako skvělý nápad. Kamarádka mi dala takto citrony, to mi nechutná, ale dávám to do těsta místo citr. šťávy.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.