0540. sladké kapustníky zelňáky od aneco


foto: aneco
sladké kapustníky 540

Autor: aneco
   Hodnocení: 24%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
50 ml mléka
50 g sádla
180 g kysané smetany
1 žloutek
1 lžička soli
4 lžíce cukru
250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
30 g čerstvého nebo 2,5 lžičky sušeného droždí

náplň:
500 g čerstvého zelí
100 g krystalového cukru
2 skořicové cukry
špetka kmínu, černého mletého pepře a soli
2 hrsti namočených hrozinek


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Mezitím v hrnci rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájené zelí a podusíme do poloměkka. Ochutíme kořením, přidáme hrozinky a cukr a dodusíme. Podle potřeby podléváme vodou. Když je zelí měkké, přidáme skořicový cukr.
Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat) a vykrajujeme placky, do středu dáváme kopečky vychladnuté náplně, uzavřeme jako buchty, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a mírně zploštíme.
Pomašlujeme žloutkem nebo olejem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při cca 180°C / cca 20 minut.
Hotové zelňáky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: aneco
slané kapustníky 540

foto: Jitull
Kapustníky 540.

foto: aneco
ovocné koláče s tvarohom a posýpkou 540

foto: aneco
kapustníky 540

foto: dada90701
0540.sladké kapustníky zelňáky od aneco

Názory čtenářů

Anndy 19.4. 16:40  

jarmule - kmínu a pepř je tam jen špetka. Náplň je opravdu přesně dle recept.

jarmule 18.4. 22:37  

Jen bych se chtěla zeptat, v receptu na náplň je napsán (té soli rozumím, zelí pustí díky ní vlastní šťávu), ale pepř a kmín, když jsou tam rozinky a skořicový cukr? Taky dělávám náplň z čerstvého zelí, ale na slano (s kolobáskou a strouhaným sýrem) tohle neznám a tak by mně zajímalo jestli v receptu není chyba.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.