0529. bezlepková bezva veka od Rady


foto: Rady
529 - Bezlepková veka 2

Autor: Rady
   Hodnocení: 18%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 ml bílého jogurtu
450 ml mléka
3 lžíce oleje
1 lžíce cukru
450 g mouky Promix-uni
1,5 lžičky soli
1,5 balíčku (15 g sušeného droždí)


Nastavení pekárny: Program Bezlepkový


Postup:
Do pečící nádoby nejprve vlijeme mléko, jogurt a olej. Přisypeme cukr a sůl a přidáme bezlepkovou mouku. Nakonec nahoru nasypeme sušené droždí. Vložíme pečící nádobu do pekárny a nastavíme program na pečení bezlepkového chleba - Gluten frei. V průběhu míchání plastovou stěrkou setřeme mouku, která ulpěla na stěnách pečící nádoby.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Rady
529 - Bezlepková veka

Názory čtenářů

Zuzka 28.9. 17:34  

Dnes jsem zkousela je vynikajici dobry.Dala jsem jen 400ml plnotucneho mleka,trochu cukru a soli a oleje,700g jizerky a pytlicek drozdi.Pekla jsem v domo pekarne 3 hodiny ale nema chybu dekuju za recept :-*

simona 22.9. 11:20  

mužu použít jizerku ?

Monika 3.11. 22:53  

Kdyby měl někdo zájem zašlu recept na bezlepkový chléb,vždy se povede i housky
V případě zájmu se ozvěte na emil vseznalek33@seznam.cz

Iveta 22.3. 20:03  

Vynikající veka. Já tam jogurt nedávám, dávám sušené droždí a chleba je úplně suprovej. Na pekárně ETA, používám spíše program sprint, což je čas 1:58hod. a nastavím tmavý. Ale je možné dát i program Klasik, což je čas 3:30hod.

Eva 13.2. 18:36  

Vážení, jsem docela zdatná kuchařka, ale tato veka se mi také nepovedla! Není to dobrý recept, je tam asi moc tekutin, jogurt a ještě mléko. Slilo se mi to a vůbec to nebylo dobré.

Meander 21.1. 1:46  

Prosím vás, mohl by mi někdo napsat časy toho bezlepkového programu? Mám pekárnu s vlastním programem, ale asi to neumím správně nastavit, protože bezlepek mi vždycky vyjde jako trpasličí chléb :-(

Lada 8.3. 12:38  

slyšela jsemže se ma přidat brambor rozmačkaný že se pak chleba nepropadne Lada

Rady 29.1. 21:30  

Jitko, nekecáš mi do toho. On to není můj recept, psala jsem to i na diskuzi. Našla jsem ho na netu. A taky jsem psala, že jednou se mi povedla, jednou ne, pak zas jo, pak ne... A nikdy jsem nepřišla na to proč.... Takže jakékoliv rady a vychytávky jsou vítány!!!

Jitka Ad. 18.6. 16:57  

no nechci do toho autorce kecat, dnes se mi ta veka na potřetí povedla. nakonec jsem dala jen lžičku droždí ze 7g sáčku z tescaa 600g mouky Jizerka. Na tý mouce asi tolik nesejde, poprvé jsem dala schar B a sáček droždí s vlaštovkou. Docela to šlo, jen se chleba propadl a dole trošinku srazil. Podruhé opět shar a 7g droždí z tesca a to mi málem uteklo z pekárny, sražené i ze stran. A dnes super, ale cca 300ml mléka, 2 jogurty,60 dkg a jen lžička droždí.

jitka Ad. 31.5. 16:30  

když se chleba propadá, tak je moc droždí. Já obvykle dávám o čtvrtinu či třetina méně než je všude psáno.

lumaq 14.4. 12:43  

A nezkoušeli jste někdo mouku Mantlera. Ten se o hodně míň propadá a třeba housky z něho lépe drží tvar.

Jitka+Pavla 27.3. 12:00  

Já mám stejný problém. Tento chlebík jsem zkoušela sice asi před 3 roky, ael nikdy se mi nepovedl, tak jsem to nakonec vzdala. I když jsem ubrala tekutinu. propadl stejně.

Kristulek 16.1. 19:44  

Já jsem zoufalá dělala jsem ten chlebík i v pekárně i v troubě podle tohohle receptu a pokaždé jak jsem ho udělala tak spadl a jako by byl nedopečený. Jak v pekárně tak v troubě nevím co mám dělat ?Zkoušela jsem dát i jinou bezlepkovou mouku Jizerku a stejně to udělo znovu .Nechápu co dělám špatně dám to na bezlepkovej program a nikdy jsme ho neměla tak hezký jak je na obrázku .A to nepeču poprvé .Mohli byste mi poradit?Třeba mi napište na email kristulek@seznam.cz Děkuji za brzkou odpověd hezký den

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.