Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Autor: ivankadav82
Hodnocení: 24%
Suroviny:
300 ml 10% smetany
100 g másla (Hery...)
50 g sádla
3 vejce
3 vanilkové pudinky v prášku
2 vanilkové cukry
150 g cukru
300 g polohrubé mouky
500 g hladké mouky
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, vytvarujeme šneky nebo "esíčka", naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem smíchaným se smetanou a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 220°C dozlatova.
Hotové vanilkáčky ihned přendáme z plechu na mřížku.
Anndy 12.11. 14:13
Mili + Tedýsek - nechala si je dostatečně po vytvarování, na plechu, dokynout? Chce to aspoň 20-30minut....
Mili + Tedýsek 12.11. 13:03
Chuťově nebyly špatné, ale mohly být nadýchanější. Na uvedené množství mouky je zřejmě málo droždí.