0522. podmáslové dalamánky od Alena1


foto: Alena1
Podmáslové dalamánky 522

Autor: Alena1
   Hodnocení: 28%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
400 ml podmáslí
1 lžička soli
1 lžička kmínu
1 lžíce otrub
1 lžíce lněného semínka
1 lžíce slunečnicového semínka
250 g žitné celozrnné jemně mleté mouky
250 g hladké mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
1 lžička medu


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), utvoříme dalamánky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem, zvrchu podélně nařízneme a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme mlékem nebo vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové dalamánky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Alena1
podmáslový chléb 522

foto: Alena1
522 -plněno zapékací klobásou

foto: Ajna
535

foto: Alena1
522

foto: garfula
č.522 podmáslové dalamánky

foto: misa100
522.podmáslové dalámánky

Názory čtenářů

Anndy 8.1. 22:37  

Milens - žádné kynuté těsto nevydrží dva dny měkké. Tak jako z obchodu, zgumovatí. Já po schladnutí dávám do mrazáku. Necháám volně rozmrazit v čistém igelitovém sáčku. Během 15minut je pečivo jak čerstvé

Anonym 8.8. 14:46  

Vydrží aspoň dva dny měkké?

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.