0520. chléb podmáslový s kváskem od nelus - téměř celokváskový


foto: Jitull
Chlebík 520.

Autor: nelus
   Hodnocení: 37%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
100 - 150 ml podmáslí do 300 ml dolijeme vodu
1 lžíce oleje
1 lžíce medu
2 lžičky soli
1 lžička kmínu
1 lžíce sušené bramborové kaše
200 ml kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)
200 g hladké mouky
100 g špaldové celozrnné mouky
100 g žitné celozrnné mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky
1/4 lžičky sušeného droždí nebo cca 2 - 5 g čerstvého (záleží na zralosti kvásku)
1 lžička lněného semínka
1 lžíce ovesných vloček
1 lžíce slunečnicových semínek


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:
Každý máme kvásek jiný a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
U kváskových chlebů je někdy nutné po skončení kynutí těsto nechat dále kynout. Proto pokud není dostatečně nakynutý, před fází pečení pekárnu vypneme, zapneme na 1 minutu program Pečení a vypneme. Necháme dostatečně dlouho kynout v zavřené pekárně, pro upečení zvolíme program Pečení.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Jitull
Můj chleba 520.

foto: Pegča
520 od nelus

foto: cinie
č. 520 podmáslový s kváskem od Nelus-první ošatkový

foto: Anndy
520.podmáslový s kváskem

foto: Ilona
520.podmáslový s kváskem

foto: danyy
520.chléb podmáslový s kváskem od nelus

foto: acvi
č.520-CHLÉB PODMÁSLOVÝ od nelus-místo kvásku ocet a kvasnice

foto: Kuchařík
520.podmáslový s kváskem

Názory čtenářů

Juliku 2.3. 10:55  

Výborný chléb, jen jsem místo kaše dala kukuřičnou mouku. Doporučuji.

Reiki 15.3. 10:35  

Výborný chlebíček!Doporučuji!

nelus 15.4. 13:41  

Nahradila jsem bramborovu kaši-1čl solamylu,žitnou celozrnnou-chlebovou žitnou,vynechala semínka a dala 6 lžic kvásku a chlebík byl zase trošku jiný a vláčnější.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.