0517. štola od aneco


foto: aneco
štola 517

Autor: aneco
   Hodnocení: 22%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
200 ml mléka
150 g změklého másla
100 g cukru
1/2 lžičky soli
70 g celých mandlí
100 g hrozinek
50 g kandovaného ovoce
5 lžic rumu
1 vanilkový cukr
500 g polohrubé mouky
1 kostka čerstvého droždí (42 g)

na pomašlování
30 g másla a moučkový cukr s vanilkou


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Oloupané a nahrubo nakrájené mandle, hrozinky a ovoce namočíme den předem do rumu.
Vypracujeme těsto, asi 5 minut před koncem hnětení přidáme naložené ovoce a mandle.
Hotové, nakynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 2 díly, vytvarujeme štoly. Necháme asi 35 minut kynout na plechu s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem.
Pečeme při 170°C / 30 - 40 minut.
Ještě horké pomašlujeme máslem a zasypeme cukrem.
Po vychladnutí zabalíme do alobalu.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.