0501. kefírový s kváskem od iveeta


foto: iveeta
Kefírovy s kváskem č.501

Autor: iveeta
   Hodnocení: 43%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
350 g kefíru
2 lžíce oleje
1 lžíce octa
260 g pšeničné chlebové mouky
100 g pšeničné plnohodnotné mouky
100 g žitné celozrnné mouky
40 g hladké mouky
125 g kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)
2 lžičky soli
1 lžička kmínu
1/2 lžičky sušeného nebo půlka ze 1/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Každý máme kefír a kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), párkrát s ním bouchneme, vytvarujeme hladký bochník a dáme do ošatky vysypané nejlépe kukuřičnou moukou. Necháme přikryté pod utěrkou cca 1h v teple kynout. Potom opravdu opatrně překlopíme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem. Můžeme několikrát naříznout.
Pečeme v hodně předehřáté troubě prvních 15 minut při 220°C (s hrnkem horké vody v troubě), dalších cca 20 minut při 200°C (už bez hrnku).
Po prvních 15 minutách vlažíme osoleným mlékem nebo vodou. Když je chleba už dost tmavý, přikryjeme alobalem a dopékáme. Zda je chléb upečený, zkusím špejlí nebo poklepáním na dno bochníku, mělo by to znít dutě.

Jak na ošatkový chléb / klik


Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: cinie
č. 501 chléb s kváskem a kefírem

foto: cinie
č. 501 kefírový s kváskem

foto: KOMI
chleba č. 501

foto: Ilona
501.kefírový s kváskem

foto: Reiki
501 Kefírový-kváskový od iveeta

foto: Ilona
501.kefírový chléb

foto: Ilona
501.kefírový s kváskem

foto: Želka
0501.kefírový s kváskem

foto: Ilona
501.kefírový s kváskem

Názory čtenářů

RADOST 2.4. 19:33  

Výborný, vláčný chleba. Pekla jsem v římském hrnci, má úžasnou kůrku. Pochoutka.

bobulinka 18.3. 18:17  

Opravdu je výborný! Díky.

Reiki 15.3. 10:31  

Moc dobrý chlebík.

Anndy 2.1. 23:37  

pverica - složité to vůbec není, je to jen voda+mouka a nechá se v teple kvasit

pverica 2.1. 23:17  

Anndy-Hmmmm,vypadá to zajímavě! Zdá se to dost složité,ale zítra vyzkouším!Moc děkuji!

Anndy 2.1. 23:05  

pverica - kvásek je pod receptem č.98

pverica 2.1. 21:04  

pverica
Prosím Vás,kde seženu kvásek?Nebo si jej děláte
sami?Mám pekárnu teprve od Vánoc,takže se teprve učím.Už jsem upekla tři chleby,a všechny se mi povedly,ale stále zkouším dál!

Anndy 4.12. 16:21  

ivbaj - ano, však vidíš oválné nebo kulaté bochníky chleba. Ale samozřejmě, že se dá upéct i v pekárně

ivbaj 4.12. 11:23  

jsem zacatecnik, ale nepochopila jsem pises jenom program testo, takze se to pece v troube a ne v pekarne? DIKY

Mariko 2.12. 18:58  

Moc dobrý chlebíček, přidala jsem ještě 2 lžíce bramboráku v prášku jako vzpomínku na chleba od Iv@

Anndy 18.11. 14:08  

Sandy rádi tě uvidíme na diskusi
http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=937

Sandy 18.11. 5:35  

Koupila jsem si masinku a budu delat chleb poprve! Uz se tesim a dam vam vedet. Ziji v Australii a hledam recept na dobry cesky chleba. Moc se nam po nem styska! Tak zatim se mivajte az ho najdu, tak vam hned o nem napisi jaky byl!! Sandy

nelus 10.4. 19:01  

Je skvělý u nás moc chutnal a dělám ho často.

Dagmery 23.3. 12:33  

Skvělý!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.