0497. kynuté knedlíky s ovocem od Tethys


foto: Tethys
Kynuté knedlíky s jahodama

Autor: Tethys
   Hodnocení: 45%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 ml mléka
špetka soli
400 g hrubé mouky
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat) a odkrajujeme nožem nebo lžící malé kousky. Prsty nebo pomocí rozvalovacího válečku těsto roztáhneme, naplníme čerstvým anebo rozmraženým ovocem, džemem apod.
Dobře zabalíme a dáme do vroucí osolené vody vařit na 7 - 10 minut. V půlce knedlíky otočíme.
Po vytažení knedle propícháme např. trojbodcem propícháme, aby se nesrazily!!!
Můžeme pařit na páře.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: BettyM
497 kynuté ovocné knedlíky

foto: bonini
recept 497 - kynuté knedlíky od Tethys

foto: goja
Jahodové knedlíky 497 posypané perníkem

foto: zulan
497 kynuté knedlíky s ovocem od Tethys

foto: ajik68
0497. kynuté knedlíky s ovocem od Tethys

Názory čtenářů

K.janis 19.6. 11:43  

Tak knedlíky jsem právě dojedla,jsou vynikající. Dělala jsem i jiný recept,ale nedá se to srovnat.Díky za jednoduchý recept.

alicena 4.8. 16:50  

švestkové knedlíky jsem dělala vlastně úplně poprvé. Použila jsem tento recept...a dopadly na JEDNIČKU!!!

ElkaPospisilka 8.6. 12:15  

naprostá spokojenost. První recept, který jsem zkoušela v pekárně (mimo chleba) a vlastně i první plněné knedlíky a BOMBA!! :o)

Huriva 28.3. 18:49  

A teď čtu,že je Mysicka205 taky plnila marmeládou:-)

Huriva 28.3. 18:47  

Dcera chtěla s jahodama,ale poslední jsem dala do koláče od Dika,tak jsem plnila jahodovou marmeládou.Vařila jsem ve vodě,byly sladké jak cecek:-)Ale jde o těsto a to ano,ano,ano......

0106 23.6. 11:47  

Super,díky moc!!

vewinka 6.2. 12:00  

Tethys - moc děkuji za recept. Moji tři chlapaci dnes bouchají jeden knedlík za druhým :-) Mě knedlíky vykynuly pěkně, ale je fakt, že jsem to dala do pekárny. Já jsem jinak na kynuté těsto moták :-) Neumím ho. Děkuji za recept !!!

Mysicka205 3.9. 22:57  

Dnes jsem je prvně zkusila a jsou vážně super.
Těsto kynulo krásně.Je to rychlý a výborný recept pro pekárnu.
Plnila jsem je jahodovou marmeládou.A byli mňamkózní!!! :-)

Demoniaque 22.8. 17:25  

Dnes jsem dělala a jsou naprosto výbornýý

andrea 9.7. 16:02  

Jsou to moje první kynuté knedlíky. dělala jsem s meruňkami a na poprvé super.













bonini 10.1. 13:55  

skvělé

Ennynka 30.11. 8:22  

Jdu taky na to, v mrazáku nic kromě rybízu, tak zkusím švestky z kompotu.

Tapi 17.11. 19:01  

Dneska jsem je udělala - byly vynikající

BettyM 8.8. 12:01  

Moc dobroučké, těsto lepí právě tak akorát, aby šlo pěkně zabalit ovoce. My jsme plnili švestkama, doporučuji vypeckovat (nedokrojit, aby zůstala švestka v celku) a místo pecky vložit kousek marcipánu. Mňam. Jo a přidala jsem lžičku cukru do těsta.

petruskakili 30.7. 15:24  

Tak jsem je zkusila - vykynuly na 1 a ptom chutnaly skvěle (s jablíčky a kakaem) !!!!!!!!!!

Damina 20.7. 22:00  

Tak jsem je ted dodělala a jsou výborné. Místo mléka jsem dala jen vodu - vnučka ho kvůli alergii zatím nesmí a i tak jsou výborné. S těstem se pracovalo bezvadně. Dík za recept. Byly s meruňkama.

shineon 16.7. 12:29  

dělala jsem svoje první ovocné knedlíky a vařila je v parním hrnci a super!!!

Horáča 4.6. 15:21  

Takže bezva, těsto úplně v pohodě nakynulo, jen jsem tam teda přece jen trochu cukru dala. Dost to ještě nakynulo po udělání a vaření knedlíků, takže příště je udělám menší.

Horáča 4.6. 14:31  

Podávám průběžné hlášení ........ zatím dobrý, vypadá to, že těsto kyne.

Horáča 4.6. 13:21  

Tak jsem zapla domácí pekárnu a jsem zvědavá, jestli z toho něco bude. Pak písnu výsledek.

Daja 17.1. 13:52  

Těsto krásně nakynulo, dál jsem ho uvařila v páře a vypadá nádherně.

Anndy 24.11. 11:08  

Jjanna - nemyslím si, že by byla chyba v kvásku...nehledě na to, do pekárny se kvásek nedělá. Droždí se dává až na mouku. Anna - možná by tam lžička cukru mohla být, ale nemusí.
Jjana - těsto si zadělávala v pekárně? Pokud ne a dělala si ho v ruce, problém je pak v dávce droždí. Pekárna má optimální teploty pro kynutí, proto není potřeba mnoho droždí. pro ruční zpracování platí - 1 kostka droždí na 1kg mouky a sušené dle návodu na sáčku (jsou dva druhy- 7g na 500g mouky a 11g na kilo mouky)

Anna 23.11. 19:54  

Neni tam cukr, tak asi taky proto nevykynulo.

Jjanna 27.6. 15:57  

zkusila jsem vas recept a nevykynulo mi testo,takze chyba je v kvasku,skoda.Recept zni tak lehce.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.