0441. kornspitz ala spitz kornbulky od Ajna


foto: Tethys
Kornspitz 441

Autor: Ajna
   Hodnocení: 80%   klikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 ml vody
2 lžičky soli
4 lžíce sušené bramborové kaše
500 g pšeničné hladké mouky
1 lžička cukru
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí

Program Těsto
mezitím nahrubo pomlet (možno i v mixéru, robotu)
50 g pšenice
30 g žita
1 lžíce sójových bobů
a smíchat s
1 vrchovatou lžící sójového granulátu
1 vrchovatou lžící pšeničných otrub
1 lžící lněného semínka
2 lžícemi Sladovitu / klik
3 lžícemi slunečnicových semen
směs zalijeme 100 ml vroucí vody a necháme nabobtnat, před koncem hnětení přisypeme do těsta


Nastavení pekárny: Progran Těsto


Postup:
Těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, rozdělíme na 16 – 18 dílů. Každý pomoučníme žitnou moukou a rozválíme na obdélník cca 10 x 12 cm. Zavineme z kratší strany do válečku a necháme 1 hodinu vykynout přikryté utěrkou na plechu s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem.
Troubu rozehřejeme na 225°C, na dno vložíme kastrůlek s vroucí vodou. Před dokynutím každý kornspitz 2x šikmo nařízneme, pomašlujeme vodou, posypeme kmínem a hrubou solí. Pečeme 10 minut při 225°C, během této doby neotvíráme troubu! Potom ztlumíme na 200°C / cca 20 minut dopečeme do zlatova. Po upečení pomašlujeme znovu vodou a necháme zchladnout na mřížce.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: ben3
441.Kornspitz

foto: ivisek
chleba kornspitz od Ajna 441

foto: Ajna
Kornspitz č. 441

foto: ben3
441.Kornspitz

foto: Zorka.
Kornspitz č. 441

foto: Zorka.
Kornspitz č. 441

foto: Ajna
Kornspitz č. 441

foto: Ajna
Hotdogs v kornspitz těstě č. 441

foto: SHana
Kornspitze od Ajny pro Brňáky

foto: Miri*
Kornspitze dle Ajna plněné špekáčky 441

foto: DagmarM
Kornspitze č. 441

foto: terana
441

foto: Ajna
441 modifikace s olejem a žitnou moukou

foto: Ajna
441

foto: Ivanika
441. Kornbulky od Ajna

foto: ivisek
Kornspitz č.441

foto: ajaveveruska
441. kornspitz od Ajny

foto: InkaSY
441 kornspitz

foto: Zabak
441 Kornspitz

foto: dolik76
kornspitz ala spitz kornbulky od Ajna

foto: Zabak
441 Banketky

foto: Rowan
441. Kornspitz

foto: Hejenka
441. kornspitz ala spitz kornbulky od Ajna

foto: Hejenka
441. kornspitz ala spitz kornbulky od Ajna

Názory čtenářů

mikaji 10.1. 7:35  

Fakt mají ty rohlíky být dobré? Stáhla jsem si recept, protože se mi strašně líbil, za poslední korunky ve zdravé výživě nakoupila všechno potřebné... nemůžu si pomoct, ale už při mletí toho zrní jsem cítila pomyje pro prasata, a upřímně, cítím je tam i po upečení...

Rowan 18.8. 16:43  

Jsou úplně bezkonkurenční !! Moc děkuji za vynikající receptík !!! Nejlepší co jsem zatím jedla a že toho nebylo málo :D

Anndy 15.6. 18:30  

Barabaca, dolik76 - obchůdky se zdravou výživou

Barabaca 15.6. 18:13  

Taky bych chtěla recept vyzkoušet, ale nemám tušení, kde sehnat pšenici a žito...

dolik76 28.2. 17:35  

Teda moc mě láká recept,ale kde koupím v menším množství zrní?

Svetluska78 5.2. 15:07  

Jana sojový granulát: vyčištěné, odtučněné sójové vločky se rozemelou na mouku, která se smíchá s vodou. Vzniklá hmota se při vysokých teplotách a pod vysokým tlakem vytlačuje tryskou, která se při styku s normálním atmosférickým tlakem nafoukne a zároveň se tvaruje do různých velikostí od 4 mm do 4 cm.
Seženeš ho běžně ve zdravé výživě a 150g stojí do 20,-Kč. Vypadá takto:

Jana 5.2. 11:42  

Co je to ten sojový granulát? Znám jen sojové boby nebo sojové maso.

Anndy 31.1. 23:15  

Eva - můžeš vynechat

Eva 31.1. 22:56  

Dají se něčím nahradit sojové boby a granulát? Syn má na sóju alergii.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.