0487. housky od amria


foto: amria
Housky

Autor: amria
   Hodnocení: 19%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 ml vody
2 lžíce másla
2 lžičky soli
250 g hladké mouky
100 g plnohodnotné mouky
150 g polohrubé mouky
1 lžička cukru
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, umotáme housky (viz. postupy / klik), naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové housky ihned sundáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: amria
housky č.487

foto: amria
Tmavé rohlíky č.487

foto: cinie
č. 487 bagety

foto: SHana
487 Veka od amria

Názory čtenářů

SHana 29.8. 20:20  

Taky jsem musela přidávat mouku 100 g hladké mouky. Jinak jsou užasné.

cinie 28.8. 17:43  

Dělala jsem bagety, ale to těsto je hrozně řídké. Při hnětené jsem přidávala mouku a pak ještě na vále při tvarování, ale jinak byly fakt vynikající.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.