0450. kváskový chléb se syrovátkou od sovicka16 - celokváskový


foto: sovicka16
chléb se syrovátkou řez

Autor: sovicka16
   Hodnocení: 7%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 ml syrovátky
1,5 lžíce kmínu
1,5 lžíce soli
100 g žitné chlebové mouky
100 g špaldové mouky
400 g pšeničné chlebové mouky
opražená semínka (1,5 lžíce sezamu, 1,5 lžíce slunečnice, 1 lžíce dýně)
300 ml kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:
Každý máme kvásek jiný a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
U kváskových chlebů je někdy nutné po skončení kynutí těsto nechat dále kynout. Proto pokud není dostatečně nakynutý, před fází pečení pekárnu vypneme, zapneme na 1 minutu program Pečení a vypneme. Necháme dostatečně dlouho kynout v zavřené pekárně, pro upečení zvolíme program Pečení.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: budulinka2
450. Kváskový chléb se syrovátkou

Názory čtenářů

budulinka2 20.3. 18:02  

Moc dobrý chleba. Dělala jsem s malou úpravou. Dvoustupňové vedení kvasu: v poledne 40 g kvásku+ 50 vody+ 50 celozrnné mouky. Pozdě večer jsem do vykynutého kvásku přidala 80g vody + 80g celozrnné mouky. Ráno zadělala těsto. V ošatce kynul 4 hodiny

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.