0440. jogurt z pekárny podle aneco


foto: aneco
jogurt z domacej pekarne 440

Autor: aneco
   Hodnocení: 54%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
150 - 200 ml vysokotučného jogurtu (nejlépe se živou kulturou)
2 lžíce sušeného plnotučného mléka
2 lžíce sušeného sójového mléka rozmíchaného v troše mléka na kaši
zalijeme 1 litrem plnotučného netrvanlivého mléka


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Program Těsto (spustíme celkem 3x).
Lépe je formu přikrýt alobalem.
Hotový jogurt dáme do plastové nádoby, necháme vychladnut a dáme do chladničky. Vydrží i týden, pokud ho nesníte je super hustý.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Názory čtenářů

Naďa 24.3. 14:53  

Zdravím, koupila jsem si pekárnu s programem na jogurt a právě dělám třetí, tentokrát ze 2l mléka. Podle receptu, který byl přiložený k pekárně, dávám na 1 l mléka 100 ml jogurtu o stejné teplotě. Směs promíchám ručně, zapnu program a nechám 10 hodin běžet. Pak se má jogurt nechat v lednici ustát 24 hodin - nevím proč. Program směs nemíchá, jen drží teplotu. Používám čepované mléko z mlékomatu a "převařené" v mlékovaru. Poprvé jsem použila obyčejnou selskou Hollandii, podruhé bio selskou Hollandii a nyní tedy použiji jogurt vyrobený minule. Dosavadní jogurty byly výborné, jemnější než kupované (díky tučnému mléku) a dostatečné husté.
Zajímá mně ale, jak dlouho jogurt v lednici ve sklenicích vydrží...

radka 13.4. 17:10  

Litr mléka,jednu šlehačku,tři lžíce poctivého jogurtu a program kvašení na 44stupňů,přes noc necham zahřívat,nic nepřevařuji a jogurt nemá chybu-nic složitého:-) /

Šafránek 5.11. 21:32  

Tak jsme zakoupil pekárnu ETA vital duplica - má mít program i na jogurt - těšili jsme se, ale .....
litr plnotučného mléka - nejdříve jeden jogurt, pak i dva ... program kvašení, ale vzniklo z toho jen jogurtové mléko - nemáte někdo zkušenosti, co je špatně - ď.

top seo guys 24.10. 16:32  

1E32XX Muchos Gracias for your article.Much thanks again. Want more.

gama1958 24.2. 15:34  

Také dělám domácí jogurt, ale ne v pekárně. Je moc dobrý.
Recept:

Domácí jogurt

2 L Selského plnotučného mléka
½ plechovky SALKA
1 plechovku TATRY
1 velký choceňský jogurt (smetanový s živými kult.)

Mléko smícháme se Salkem a Tatrou (použijeme metlu na šlehání), zahřejeme na 40-45“C
a přimícháme jogurt. Potom nalijeme do vypařených skleniček, sebereme pěnu,
nádobí, které používáme na výrobu jogurtu vypaříme vařící vodou!!!

Dobrou chuť!

Rusalka 29.11. 15:47  

Ahoj lidi !
Takže vyzkoušela jsem tento recept mám pekárnu ETA DELICCA 7149. Řídila jsem se podle receptu-program těsto,protože program jogurt zde není. Vůbec se to nepovedlo. Bylo to jak hustší mlíko !!! Toť moje zkušenost,takže třeba jinej recept někdy příště???
Zatím pa :-)

Rusalka 26.11. 12:59  

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat k čemu je tam to susšené mléko na hustotu? A můžu použít třeba jen to plnotučné ? A dá se to nahradit ještě něčím jiným? Děkuji.

pavelj 13.2. 14:52  

Potvrzuji, že výroba jogurtu v pekárně není úplně ideální. Zvláště, když pekárna nemá na jogurt program. Různé finty jako spustit 3x těsto a nebo co 3x45 minut péct na 2 minuty a vypnout u mě moc nefungovaly. Zřejmě je to tím, že každá pekárna peče/nabíhá trochu jinak a teplotu nejde uhlídat. Myslím, že jogurtu nesvědčí ani opakované míchání nebo změny teplot...

Nicméně jsem našel řešení a děkuji za něj. Je to jogurt v tesmosce. Funguje skvěle, nedá se nic pokazit a je to bez dodatečné práce. Jediná věc je změřit teploměrem počáteční teplotu (já mám 55 stupnů, když zamíchávám jogurt). Když to pak naliju do termosky, tak to má 44st-což je startovací teplota. I moje obyčejná neznačková termoska má po cca 9 hodinách ještě cca 37stupnů. Do termosky 1litr dávám 800g mlíka+200g jogurtu+sušené mlíko (ale nemusí být). Toho startovacího jogurtu by mohlo být asi i míň... Podrobnější návody jsou jinde na internetu a tady ve foru taky.

jarmule 23.1. 16:34  

Znovu jsem si tu všechno přečetla, protože jdu za chvilku na svůj první pokus s jogurtem v pekárně a tak mě napadlo ... to, že se někomu jogurt povedl a někomu ne, podle daného receptu, nemůže to být tím, že některé pekárny předehřívají a některé ne? Možná že v pečkách bez předehřívání, je toho zahřívání málo. Velmi laicky napsané, ale snad mi někdo bude rozumět :-) zkusím to tedy v pečce s předehřevem a uvidíme.

jarmule 21.1. 21:27  

No, návodů je tu spousta, tak budu zkoušet jeden za druhým a určitě najdu to, co nám bude chutnat nejvíc... děkuji Vám milé dámy na "dámě" :-)za všechny tipy :-)

Pavel 1.12. 16:57  

Dobrý den,
jogurt zvládne vyrobit jakákoliv pekárna (musí mít program těsto - jen míchej, přihřívej ale nepeč)? Myslel jsem,že jen některé typy (které to mají v návodu).

Jogurt se přeci dělá při určité teplotě (kdysi se používaly jogurtovače), program Těsto má stejnou teplotu?

ufina2 8.10. 21:45  

Krásný večer přeji,jsem uživatelkou pekárny ale jogurt mám přírodní.Stačí k tomu krystalky do mléka ..je to houba kefírová.Pokud je více krfíru tak střádám a na konci dám na pár hodinek odkapat podle hustoty,na dno dám marmeládu na to jogurt a do ledničky ňamka

kakas 6.1. 13:31  

Dobrý den,já dělám 1l plnotučného mléka,1 velký selský jogurt,1 salko,2x 12%smetany na vaření.Naliji vše do hrnce a míchám,zahřeji na 40st.Pak přeliji do skleniček a dám na 6 hod inkubovat,buď do trouby vyhřáté na 50st,nebo do jogurtovače,nebo peřin.....zkrátka do něčeho co udrží teplotu.Jogurt je nasládlý,hutný,výborný.

reza 16.7. 17:38  

Všechno špatně!
Kdo má pekárnu, má jistě i na termosku na zmrzlinu o objemu 1,4 litru.
Ohřeji 1l méka jakéhokoliv tedy i trvanlivého, na 50 °C pak v něm rozmíchám 2lžíce živého jogurtu, vypláchnu termosku teplou až horkou vodou, naleji ohřátou směs mléka a jogurtu, zavřu a za 5h je hotovo. Je řidší, chci-li hustý nachám přebytečnou syrovátku přes utěrku odkapat dle požadavku na hustotu jogurtu. Dobrou chuť. Pozn.: Mám skleněný lihový teploměr do 100°C, teplota nesmí být vyšší než 53°C.

eva369 15.3. 21:47  

milé dámy. Ja mám pekárničku, ale jogurt robím takto a je super:
l liter mlieka - to je jedno aké je, varím za stáleho miešania a tesne pred zovretím ho stiahnem z ohňa. Hrniec prikryjem pokrievkou, aby sa neurobila koža a nechám vychladnúť na 50 stupňov. Vmiešam 150-200 g jogurt aktivia biela. Medzitým si vyhrejem elektrickú rúru na 50 stupňov, vypnem ju a vložím tam hrniec s jogurtom. Asi o 5až 8 hodín je tuhý. Uložím do chladničky nakoľko ja ho zjem za 2 dni. Môže sa naliať do pohárov a tak uložiť.Veľmi mi pomáha na trávenie a je lacný.
Zdravím Vás

Ivulacek 2.3. 22:44  

Tak právě končí třetí program těsto a je to pořád mléko. Nevíte, v čem může být chyba? Dala jsem jogurt Max 150g, plnotučné mléko a sušené sójové a plnotučné - podle návodu...Prosím o radu. Díky.

mitom 24.1. 14:06  

Milé pekařky, nevíte náhodou některá, jak velký má být zde uvedený vysokotučný jogurt (v ml nebo g)? Chtěla bych recept vyzkoušet, ale mám zkušenosti jen s pečením pečiva, tak nevím, jestli "na velikosti nezáleží". Děkuji.

Tapi 18.1. 12:06  

Tak jsem to zkusila - na 1 liter mléka 1 bílou Vitalineu,1 Actimel,4 PL sojového mléka - nechala jsem to podle návodu 3krát spustit program a byl pořad řídký - tak jsem ho nalila do skleniček a uložila ve vyhžívací botě tak doufám,že se udělá.

Tapi 11.1. 18:34  

Neví někdo na kolik že stupňu se zahřivá pečka při tomto programu? Dělávám to z actimelu a aktivii,dávám tam i sojové mléko

skypi 2.6. 12:00  

je možné udělat jogurt ze sojového mléka kde pak jen přidám jogurt kvůli kultůře, mám dost sušeného sojového mléka a nevím jak jo ještě upotřebyt

kačka 31.5. 22:11  

zítra vyzkoušíme

Chocolat 5.3. 16:42  

Dříve jsem převařovala, teď už ne a jogurt mi vždy vyjde

ZenaD 29.2. 16:28  

Ja robim jogurt uplne jednoduchym sposobom. Zohrejem 1l mlieka (nie trvanliveho) na cca 40 stupnov (meriam teplomerom, ale staci strcit malicek a ak to nepali 10 sekund je to OK), vmiesam 1 polievkovu lyzicu ziveho jogurtu, vlejem do termosky - idealna je termoska na zmrzlinu - a o priblizne 8 hodin prelejem do plastikovej krabicky. Treba hned vlozit do chladnicky, aby sa jogurtove bakterie dalej nemnozili. Z tohotu "mojho" jogurtu sa uplne v pohode zaklada dalsi.

shineon 22.2. 10:08  

Prosím o sdělení, jestli mléko převařujete? Léta dělávám jogurt, ale z převařeného mléka (+tatra, popř. salko nebo cukr), jinak pokaždé podivně zkyslo.
Dík

Chocolat 3.2. 0:03  

včera jsem zkusila dát místo sušeného mléka jednu neslazenou tatru - jogurt je super krémový

Chocolat 27.1. 20:04  

Vyšel mi výborně i z litru.... 2x jsem program zapnula v noci a potřetí až ráno a vyšlo to taky super...

Chocolat 23.1. 15:13  

Super, zkusila jsem pro začátek 0,5 litru mléka (opravdového z nedaleké farmy) cca 3 lžičky sušeného mléka a trochu holandie a 3x pustila program těsto (mám pekárnu DOMO). Dřív jsem dělala jogurt v rýžovaru, ale tam jsem pořád musela hlídat teplotu a v pekárně je to bez práce.Mám ráda jogurt extra hustý a tak jsem z něj ještě druhý den nechala vykapat syrovátku přes plátýnko.

Ditta z Bratislavy 3.12. 14:43  

Mile damy, nikdy nepridavam susene mlieko. Jogurt robim z krabicoveho nizkotucneho mlieka, pridam 1 bielu Vitalineu,dobre premiesam, vlozim do skleniciek, dam na 4-5 hod. do jogurtovaca a jogurt mam nizkotucny a krasne husty.Skladujem v chladnicke,samozrejme.Nerobim ho nikdy v pekarni chleba, lebo sa mi to nechce cistit.A mam ho hned aj naporcovany v poharikoch.Zelam pekny den.

Zin 25.11. 5:39  

Používám postup ben3, je výborný (a to mívám pauzy i hodinové). Hlídejte si 2min. pečení, jednou jsem to přehnala a zkrupicovatěl! Když nemáte sušené mléko, lze použít 1/3 Salka.

AlaCZ 2.7. 16:27  

mám tu samou zkušenost jako pet i když jsem použila suroviny podle receptu.Ale vyzkouším podle ben3,napišu jak to dopadlo.

ben3 1.7. 20:07  

Já to dělám trochu jinak a je super. Suroviny dle receptu a potom - 1*program těsto, 3/4 hodiny pauza, 2 minuty pečení, 3/4 hodiny pauza, 2 minuty pečení a 3/4 hodiny pauza, 2 minuty pečení. Potom nechat v zavřené pekárně přes noc a přeložit do nádobky do ledničky.

pet 18.6. 17:36  

milá aneco, prosím o podrobnější recept, dělala jsem jogurt dvakrát a nikdy se neudělal.tak jsem musela pridat ještě jeden jogurt a celý proces zopakovat(což je hrozný, protože to zabere celý de)a pak se udělal,ale nebyl super hustý. tak nevím kde je chyba. použila jsem echt jogurt a bio mléko a místo dvou lžic sojového sušeného jsem dala 4 sušeného plnotučného. sojové jsem neměla.díky moc
zdraví pet

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.