0407. chléb pouze s kvasem od sovicka16 - celokváskový


foto: sovicka16
chléb pouze s kvasem

Autor: sovicka16
   Hodnocení: 32%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 ml vody
1,5 lžíce soli
1 lžíce kmínu
1 lžička chlebového koření
150 g žitné chlebové mouky
450 g pšeničné chlebové mouky
400 ml kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)


Nastavení pekárny: Program Těsto pak Pečení


Postup:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
U kváskových chlebů je někdy nutné po skončení kynutí těsto nechat dále kynout. Proto pokud není dostatečně nakynutý, před fází pečení pekárnu vypneme, zapneme na 1 minutu program Pečení a vypneme. Necháme dostatečně dlouho kynout v zavřené pekárně, pro upečení zvolíme program Pečení.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: mirca71
407 od sovička

foto: Kirri
č.0407 od sovicka16 celokváskový

foto: m1rti
0407. Celokváskový

foto: m1rti
0407. chleba z kvásku se semínky

foto: Hanka+Lucka_8/04+Anežka_6
407. chléb pouze s kvasem od sovicka16-celokváskový

foto: elki
407. celokváskový

foto: kabi
0407. chléb pouze s kvasem od sovicka16 - celokváskový

foto: elki
407. kváskový

Názory čtenářů

mlik 27.3. 22:18  

Naprosto úžasný chleba! Krásně vyšel, celá rodina si ho pochvalovala. Díky!

Bobik2 11.1. 21:05  

Andy - díky. Zatím se mi kváskový nedaří, ale nevzdávám se. Zkouším vypěstovat kvásek, ale asi tady máme málo stupňů. Teď jsem objevila konečně místečko snad s optimální teplotou - akvárium :). Tak doufám, že se konečně zadaří.

Anndy 7.1. 20:30  

Bobik2 - vejde

Bobik2 7.1. 17:14  

Mám pekárnu na 700 g a 1000g. Myslíte, že se mi tam vejde v celé dávce? Celokváskový jsem ještě nepekla, tak si nejsem jistá. Děkuji.

m1rti 27.12. 21:19  

úžasný recept, pekla jsem už několikrát i s drobnýma obměnama a úžasný, vždy se povedl a chutnal

Chocolat 3.11. 9:33  

Hledala jsem recept na chleba JEN s kváskem a tenhle je úžasný - nechala jsem ho kynout přes noc a pekla ráno, nádherně naběhl a přitom se nepropadl. Kvásek jsem dala nahoru.

Anndy 1.1. 21:18  

hfpm - kvásek máme pod č.98 (je to vlastně nakvašená celozrnná žitná mouka ve vodě) S kváskem doporučujueme péct chlebíky až později, až když se fakt vedou "obyčejné" chleby. Jinak někdy dám kvásek pod mouku - do tekutiny, někdy na mouku

hfpm 1.1. 18:12  

Moc tomu nerozumím. Také mám zájem přidat kvásek, běžně z něj dělámy kyselo.Znamená to, že kvásek se dává navrch na mouku? Mám pekárnu Moulinex.Bude míte ten samý program?

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.