0406. mnohozrnný chléb ala Unold od ben3


foto: Anndy
406.mnohozrnný

Autor: ben3
   Hodnocení: 24%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
400 ml vody
175 g pšeničné celozrnné mouky
175 g žitné celozrnné mouky
50 g otrub
100 g špaldové mouky
35 g slunečnicová semínka
35 g dýňová semínka
1 lžička lněných semínek
1 lžička sezamových semínek
1 lžička soli
1 lžička medu
1/2 balíčku sušeného kvásku nebo sušeného kvásku
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Celozrnný / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:
Musíme počítat s tím, že celozrnné chleby nebo chleby s větším podílem žitné mouky budou hutnější (nenakynou jako s větším podílem hladké mouky), vlhčí a také s menšími póry.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: ben3
406.na řezu

foto: Zorka.
Mnohozrnný ala Unold č. 406 řez

Názory čtenářů

Anndy 8.1. 19:30  

Hannah.111 - suroviny se sice musí dodržet, ale během hnětení se musí dohlídnout na konzistenci těsta! Nesmí být řídké.

Hannah.111 4.12. 18:29  

Chuťově výborný, ale propadl se mi. Nevím v čem byl problém. Suroviny byly v pořádku.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.