0387. medzevské ruže z Horehronia na Slovensku od evelin74


foto: Svetluska78
č. 387

Autor: evelin74
   Hodnocení: 10%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
500 ml mléka
3 lžíce cukru
1 lžička soli
200 ml oleje
3 vejce
1 kg polohrubé mouky
1 kostka čerstvého nebo 4 lžičky sušeného droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Vykynuté těsto propracujeme na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 5 bochníčků. Postupně každý bochánek vyválíme asi na 3 mm, dobře pomašlujeme rozpuštěným máslem a hojně posypeme práškovým cukrem, hrozinkami, sekanými ořechy a skořicí (vše dle vlastní chuti). Takto naplněné těsto stočíme jako štrúdl a nožem na cca 3 cm tlusté kousky. Z každého bochánku by mělo vyjít 8 kousků.
Vzniklého šneka chytíme do ruky a v prstech zespodu stlačíme, tím vznikne jakoby růže. Růže klademe na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem vedle sebe a necháme nakynout.
Pak upečeme v dobře předehřáté troubě. Ještě horké pomašlujeme mlékem s rozpuštěným vanilkovým cukrem.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Názory čtenářů

venora 27.10. 10:30  

viem, že názov nie je dôležitejší ako recept, ale toto znie ako "pražské neviemčo z Brna" :-) ale to neva, recept vyzerá dobre, tak to vyskúšam:-)

jarmule 10.5. 11:47  

to TEJAJA....rýpalko...snad jde o recept a né o zeměpisnou polohu.....a recept je výborný!

tejaja 14.10. 15:26  

Ako môžu byť medzevské, keď sú z Horehronia ????

božka 21.2. 19:29  

Ruže pečiem často a sú výborné. Mňam..

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.