0373. špaldové housky od Rominska


foto: Rominska
Šnečci - recept č.373

Autor: Rominska
   Hodnocení: 24%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 - 300 ml vody
1 lžička soli
240 g špaldové mouky
100 g polohrubé mouky
100 g hladké mouky
hrst čtyřzrnných vloček
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, umotáme housky (viz. postupy / klik), naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové housky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Rominska
Šnečci - recept č.373

foto: Anndy
373.špaldové housky

foto: vladka
373 špaldové housky

foto: Demoniaque
špaldové housky - 373

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.