0360. Šumava II.


foto: Anndy
360.Šumava nakrojená
Anonym
   Hodnocení: 95%  


Suroviny:
285 ml vody
1,5 lžíce octa
1,5 lžíce oleje
1 lžíce cukru
1 lžíce soli
1,5 lžíce kmínu
270 g pšeničné chlebové mouky
108 g žitné chlebové mouky
54 g pšeničné celozrnné mouky
54 g žitné celozrnné mouky
2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:

Jak na ošatkový chléb / klik


Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Želka
0360.

foto: gonce
0360. Šumava II

foto: daffne
0360. Šumava II.

foto: modrina
0360 Šumava II.

foto: alena62
0360.Šumava II

foto: Tiama
360. šumava II

foto: Želka
č.360

foto: jana1509
upravená šumava II.

foto: Jajík
0360.šumava II.

foto: borovec
360 Šumava

foto: IvanaJ
šumavský chleba 360

foto: IvanaJ
chleba šumava 360

foto: borovec
360 šumava

foto: IvanaJ
šumavský chleba 360

foto: borovec
dnešní pečení

foto: StreLenka
360 ŠumavaII + koleno z pomaláčku

foto: StreLenka
360 Šumava II

foto: Mazlib

foto: MartinaP.
Chléb Šumava II. - 0360

foto: K.janis
Šumava

foto: Mazlib
č. 360 Šumava II.

foto: mlíčko
360. Šumava II. a rybí pomazánka

Názory čtenářů

mirko283 6.10. 11:06  

Omylem jsem dal místo 285 ml vody 350 ml a musím říci, že chleba je vláčnější a vydrží až pět dní. vodu dávám vlažnou a droždí instantní. Ještě přidávám koriandr a slunečnicové semínko. Cukr dávám až s droždím navrch.
Miroslav Š

jana1509 20.10. 22:06  

Super chléb, dělala jsem ho jako svůj úplně první a protože nemám doma nakoupeno, míchala jsem pouze 250 g obyčejné hladké bílé mouky a 250 g žitné chlebové a výsledek předčil očekávání, chlebík byl vynikající...

Jaroslav 17.10. 11:25  

Je to chlebová klasika. Přidal jsem ještě opraženou cibulku a seznam.

modrina 23.4. 12:16  

Část vody jsem nahradila podmáslím, možná i proto se chlebíku moc nechtělo kynout. Ale nakonec to zvládl a byl dobrý.

fojty 5.3. 16:34  

Výborný chlebíček, u tohoto zůstanu!

Andělka 29.2. 18:48  

Tento chléb je supr.Pekla jsem ho podruhé a všem moc chutnal.Dávám 1*.

lekorka 17.2. 14:29  

Chlebík je fakt vynikající. Dělám tento týden už podruhé, mezitím jsem si střihla nedělní štolu - a můžeme se už... ujíst :-)

zuzi.s 10.4. 18:44  

Perfektní chlebík. Dělala jsem včera poprvé, šoupla jsem ho ve skle do trouby a byl úžasný a křupavý. Foto až příště, snědl se moc rychle. :)

K.janis 25.2. 7:57  

Opravdu dobrý receptík ,udělám znovu,přidala jsem lněná semínka.

MartinaP. 20.2. 19:31  

Opět jsme si upekli tento výborný chlebík. Suroviny jsme dali přesně podle receptu a chlé je opravdu výborný!! Děkuji za bezvadný recept. Už ho pečeme rovnou z 1,5 dávky, protože jinak je hned pryč :-)

Solnik 10.1. 21:23  

Jojo dívala jsem se a trochu se lepilo, dobrá zkusím dát příště míň droždí a uvidím. Ale chuťově je opravdu výborný. Díky za recept!

Anndy 10.1. 19:47  

Solnik - moc tekutin nebo droždí. Během hnětení si do pekárny mrkla, jestli nebylo těsto moc lepkavé?

Solnik 10.1. 17:10  

Chtěla bych se zeptat jestli nevíte čím to je, že se mi chlebík propadl? Krásně vykynul, ale jak se začal péct a propadl, ale chuťově je vynikající.

StreLenka 7.1. 8:48  

vynikající chlebík, snad nejvíc se blíží kupovanému... Moc nám chutnal.

IvanaJ 17.9. 12:52  

výborný chlebík doporučuju. už se v pečce vrtí zase ať máme něco dobrého na večeři.

Marsi 3.3. 19:39  

Sice mi podélně praskl, ale chuťově je výborný.
Neměla jsem doma všechny uvedené mouky, tak jsem použila kupovanou směs mouky na chleba. Jinak vše do puntíku podle receptu, nebyla třeba přidávat ani voda, ani mouka, kůrku jsem zvolila tmavou.
Je to můj favorit.

Anndy 1.1. 21:28  

Lucinky - zkus do chleba nastrouhat syrovou nebo vařenou bramboru, anebo sušenou bramborovou kaši či lžíci otrub

Lucinky 1.1. 17:32  

Já ho dělala dvakrát - těsto připravit v pekárně, a pak upéct v troubě - sice je dobrý, ale vždycky dost nízký, a takový jakoby drolivý...nevíte někdo co s tím????

Katka 20.8. 19:26  

Chleba je výborný, přidala jsem do něho dvě na kostky pokrájené klobásky a byl úžasný. Krásně voněl i chutnal. Příště zkusím přidat celé škvarky.

mašule1 11.8. 14:04  

Chlebík je výborný, hodně podobný kupovanému, dávám poloviční dávku droždí. Doporučuji vyzkoušet, zatím se vždy povedl, pekla jsem ho už čtyřikrát.

WhiteDragon 26.7. 15:37  

jednoduchý a vynikající chlebík... Děkuji za recept.

pipicjukova 14.7. 22:18  

výborný chleba Děkuji za recept.

trnovacka 1.5. 21:03  

Zatím nejlepší chleba,co jsem pekla.Opravdu vynikající.Díky za recept

pavlásek 20.4. 11:28  

Tak už je skoro hotov a vypadá dobře.Dala jsem míň droždí.Teď k němu jdu dělat pomerančovou marmeládu.Tak se chlapi pomějou.

Andulka 18.4. 12:00  

Vrele doporucuji, chlebik je super!!!!

Renatka1970 18.4. 9:04  

Je výtečný:-)trochu jsem ho upravila-místo vody revital activ :-)

natka2 28.3. 13:17  

Zapoměňala jsem dodat že jsem ho pekla v moulinex XXL jako základní chléb,st.1.

natka2 28.3. 13:17  

Velice dobrý chleba. Dala jsem sice jen 1/4 droždí ale je fakt super chutný,voňavý a kůrka akorát. Moc děkuji za recept.

Gabrusa27 15.3. 23:31  

Zatím jsem pekla 3 chleby, z toho jednu směs. Tento chleba byl zatím nejlepší, i když jsem neměla všechny mouky. Namíchala jsem pšeničnou hladkou a žitnou celozrnnou a rodina řekla, že tohle konečně (oproti chlebu ze směsi) chutná jako chleba :)

babča 24.1. 19:10  

Moc dobrý chleba!Budu péct často. Pekla jsem přesně podle návodu,nic nepřidávala a super!

Anndy 14.1. 10:55  

gapka - Moulinex XXL má u chlebu po dopečení jednu z nejsvětlejších kůrek, s tím asi nic nenaděláš. Ve všech receptec si zrovna sůl musí každý upravit dle svých chutí. Každý solíme jinak, ale řekla bych že 1 lžíce (1 zarovnaná velká odměrka přiložená k pekárně) není moc.

gapka 14.1. 9:08  

Podle me je tento chleba zbytecne presoleny:-( Jinak, struktura i chut by byla perfektni, ale ta sul...
Dam mu jeste jednu sanci a min soli:-)
Jinak, ja mam Moul.XXL a vsechno pecu na tmavou kurku, protoze ta stredni je tam moc svetla. Taky mate nekdo takovou zkusenost? Na tu tmavou to neni ani tak, jak z obchodu.

Kátˇa 28.12. 7:59  

Včera jsem ho zkoušela a moc mě nevyběhl a je hodně tmavý to už udělal druhý chléb a přitom jsem nastavila podle návodu program základní, kůrka střední. pekárnu mám rok a internet měsíc tak tu sbírám rady. Zkusím nastavit na světlý a uvidím (mám Etu harmony)

cammelia 27.12. 16:12  

Pekla jsem ho přesně podle receptu a byl skvělý, jen je na nás moc slaný, takže příště uberu cukr a sůl.

Busio 11.12. 16:26  

Moc dobrý, dělala jsem jej s kváskem, nedávala ocet a příště zruším i cukr.

Coffeebean 1.12. 7:53  

Za tenhle chlebík jsem dnes u snídaně sklidila pochvalu.

shineon 15.9. 11:03  

včera jsem zadělala, dnes ráno pekla, fotku ale asi nestihnu... půlku už jsem snědla v práci... místo vody jsem dala syrovátku a nemusela přidat vůbec nic. Dala jsem kmím celý a ani žádný semínka a je fakt hodně podobný kupovanému. Myslím, že ho budu dělat častěji. Jo, vážil 790 gr., tedy asi jako "malá" veka, co kdysi bývala v obchodech...

shineon 13.8. 20:44  

moc dobrá

myfca 10.7. 21:08  

výborný - chutná mi víc než Šumava I., ale dala jsem o trochu méně cukru a soli.

blizenec 6.5. 16:54  

je opravdu dobrý

rob1 4.5. 13:38  

Je super

hana13 18.4. 10:41  

Moc mě překvapil-chutný,vlhký,voňavý a CHLEBOVÝ.Doporučuji !!

Michlena 6.4. 17:38  

Moc dobrý, opravdu! Prostě chleba, co chutná jako chleba :-))))

deimoska 2.4. 0:12  

Chlebík je moc dobrý, má výraznou chuť - na mě je tam trochu moc octa a cukru, ale i tak je fajn :)

sarrafinka 22.3. 21:02  

výborný chleba,pořád se k němu vracím!

karin75 7.3. 15:27  

Opravdu je moc dobrý, dala jsem jen 1/4 čerstvého droždí, 1/2 my vždy udělá ušáky.

bledulka1 28.2. 6:18  

pekla jsem tenhle chléb poprvé a super !!!I na druhý den byl skvělý.

Leninka 19.1. 20:11  

Tento chléb je vynikající, chuťově i vzhledem. Je to prostě klasika. Shodli jsme se doma, že už jen kvůli němu stálo zato pekárničku koupit. Díky moc za recept!!!

Betty9 7.1. 10:20  

Doma zvolen nejlepším (nejvíce chlebovým) chlebem.

Stana 8.11. 10:32  

Přítel už nechce, abych pekla jiný chléb. Je opravdu výborný!!

kovalda 13.5. 10:01  

Přítel si tento chléb velmi oblíbil. Místo pšeničné chlebové (kterou nemohu sehnat) dávám pšeničnou polosvětlou (T650) a chléb je vynikající. Musím jej péct alespoň 1x týdně :o) Vyzkoušeli jsme dát i tmavou kůrku a byl ještě o kousíček lepší :o))

STUHA 25.3. 19:38  

bzl to můj 4. pokus po třech nepovedených a bzla vynikající!!!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.