0357. žitný kváskový chléb od Ayleen - téměř celokváskový


foto: Ayleen
357. Žitný kváskový

Autor: Ayleen
   Hodnocení: 20%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
100 - 150 ml vody
200 ml kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)
1 lžíce oleje
2 lžíce jablečného octa
1 lžička soli
1 lžička medu
1 lžička chlebového koření
200 g žitné celozrnné mouky
200 g žitné chlebové mouky
100 g špaldové hrubé mouky
1/4 lžičky sušeného droždí
po zvukovém signálu přidáme semínka - len, tykev


Nastavení pekárny: Program Těsto a Pečení


Postup:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
U kváskových chlebů je někdy nutné po skončení kynutí těsto nechat dále kynout. Proto pokud není dostatečně nakynutý, před fází pečení pekárnu vypneme, zapneme na 1 minutu program Pečení a vypneme. Necháme dostatečně dlouho kynout v zavřené pekárně, pro upečení zvolíme program Pečení.
Musíme počítat s tím, že celozrnné chleby nebo chleby s větším podílem žitné mouky budou hutnější (nenakynou jako s větším podílem hladké mouky), vlhčí a také s menšími póry.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Ayleen
Žitný kváskový na reze

Názory čtenářů

Ayleen 12.11. 12:29  

Je to skoro celožitný chlebík. Tie sú také ťažšie. Ak chceš nadýchanejší, tak daj pšeničnú múku a menej celozrnnej.

sole 2.9. 10:53  

Tento chlebik je tužší.I když jsem ho nechala kynout přes noc,je malý a těžký.Je to můj první žitný chléb,tak nemám zkušenost,jak má vypadat.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.