0327. bramborové rohlíky


foto: Anndy
327.bramborové rohlíky a bulky
Anonym
   Hodnocení: 26%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 ml vlažného mléka
700 g hladké mouky
2 lžičky soli
2 lžičky cukru
4 uvařené brambory (nebo 5 lžic sušené bramborové kaše)
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme rohlíky (postup u receptu č. 80), které můžeme naplnit, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut. Hotové posypeme sýrem.
Horké rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




foto postup I / klik


video postup / klik



foto: veverkaAnicka
327.Bramborove housky

foto: Želka
č.327

Názory čtenářů

Lucie-slunicko 23.3. 19:20  

rohlíčky jsem před chvilkou vytáhla z trouby a jsou vynikající!!!!! Použila jsem kaši v prášku, do těsta nasypala trošku koření na pizzu a rohlíčky naplnila tím, co zbylo v lednici (slanina, sýr, trochu kečupu:)Taky jsem musela přidat mléko,ale jinak supééé! Doporučuji!

skladanka 13.1. 21:04  

UUuuuuuzasny:)
Pridala jsem mleko a naplnila anglickou slaninou ze syrem. Mnam:)

Anndy 20.10. 19:55  

opravdu jsem pekla dle receptu, mléka jsem dala 300ml a mouky jen 500g, těch 200g jsem musela dosypat, těsto bylo strašně řídké.
Jestli nejde třeba o druh brambor...nevím. Každopádně těsto ohlídat a případně upravit!

veru123 6.7. 16:01  

já měla šíleně tuhý až sypký těsto, pekárna teď hňoucá,ale má co dělat a to už jsem přidala min. 100 ml mléka ...jsou tekutiny v pořádku?

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.