Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Suroviny:
300 ml vlažného mléka
700 g hladké mouky
2 lžičky soli
2 lžičky cukru
4 uvařené brambory (nebo 5 lžic sušené bramborové kaše)
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme rohlíky (postup u receptu č. 80), které můžeme naplnit, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut. Hotové posypeme sýrem.
Horké rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.
Lucie-slunicko 23.3. 19:20
rohlíčky jsem před chvilkou vytáhla z trouby a jsou vynikající!!!!! Použila jsem kaši v prášku, do těsta nasypala trošku koření na pizzu a rohlíčky naplnila tím, co zbylo v lednici (slanina, sýr, trochu kečupu:)Taky jsem musela přidat mléko,ale jinak supééé! Doporučuji!
skladanka 13.1. 21:04
UUuuuuuzasny:)
Pridala jsem mleko a naplnila anglickou slaninou ze syrem. Mnam:)
Anndy 20.10. 19:55
opravdu jsem pekla dle receptu, mléka jsem dala 300ml a mouky jen 500g, těch 200g jsem musela dosypat, těsto bylo strašně řídké.
Jestli nejde třeba o druh brambor...nevím. Každopádně těsto ohlídat a případně upravit!
veru123 6.7. 16:01
já měla šíleně tuhý až sypký těsto, pekárna teď hňoucá,ale má co dělat a to už jsem přidala min. 100 ml mléka ...jsou tekutiny v pořádku?