0326. brynzovníky od Rominska


foto: Rominska
Brynzovníky

Autor: Rominska
   Hodnocení: 58%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
260 ml mléka
1 žloutek
80 g tuku
1 lžička soli
100 g pšeničné celozrnné mouky
80 g hladké mouky
320 g polohrubé mouky
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí

náplň:
100 g Nivy
100 g Brynzy
4 lžíce smetany (nebo 3 lžíce mléka)
2 lžíce nakrájené pažitky
1 lžíce nakrájené petrželky


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Těsto po vykynutí propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, rozválíme , nakrájíme na čtverce, naplníme náplní, přehneme do tvaru trojúhelníku. Strany k sobě dobře přitiskneme a necháme asi 20 minut kynout. Trojúhelníky pomašlujeme vejcem, posypeme kmínem a hrubou solí nebo sezamem. Pečeme v předehřáté troubě při 180°C / 10 - 15 minut.

Sobotka - náplně: tvaroh s Nivou, oříšky, bylinkama a uzené, libeček, zbytek marinády a hořčice.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Rominska
Brynzovníky

foto: Peslik
Brynzovníky č.326

foto: vaha
326. Brynzovníky od Romiska.

foto: ben3
326.Brynzovníky

foto: Adelie*
Brynzovníky č. 326

foto: Ajna
326

foto: Kuchařík
326.brynzovníky od Rominská

Názory čtenářů

Rominska 1.4. 18:06  

Možná je to tím, že mám starou plynovou troubu a vše tam mám rychleji upečené.

ben3 31.3. 20:31  

Jsou dobré, ale zdá se mi 15minut pečeni málo.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.