0318. škvarkové loupáčky od vinea


foto: garfula
č.318 škvarkové loupáčky

Autor: vinea
   Hodnocení: 1%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
350 ml mléka
6 lžic rozehřátého sádla
1 žloutek
1 lžička soli
1 lžička cukru
500 g hladké mouky
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí
Po částečném promíchání přidáme 150 g nakrájených škvarků


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme rohlíčky (postup u receptu č. 80), naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové loupáčky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Jehlička
Škvarkové loupáčky č.318

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.