0307. bezlepkový chléb Jizerka od Lenka74


foto: Lenka74
bezlepkový chleba

Autor: Lenka74
   Hodnocení: 25%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 ml vody
50 ml mléka
3 lžíce oleje
1 lžíce octa
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu
1 lžíce másla
500 g mouky Jizerka
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí
1 lžička cukru


Nastavení pekárny: Program Bezlepkový


Postup:

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Názory čtenářů

Pavlína 15.8. 19:40  

Můj první upečený bezlepkový chleba, který se dá jíst. Mám bezlepkovou dietu dva roky a tohle je první chleba co mi chutná. Moc děkuji za recept a všem doporučuji. Už se těším jak budu zkoušet zadělávat čajem, přidávat semínka, bylinky apod. Ještě jednou moc dík.!

františek varadi 27.12. 14:39  

peču každý den mám rád doma cí viropky

Monča 11.12. 22:47  

Chtěla bych se zeptat zda mám při pečení chlebíka zadat hmotnost 500 nebo 750g?

Andy 30.7. 18:13  

Chléb je výborný! Pekla jsem podle tohoto receptu chléb vůbec poprvé a povedl se na jedničku! Pekla jsem z poloviřný dávky, do těsta jsem přidala slunečnicová semínka a nedávala máslo, jelikož jsem ho zrovna neměla. Pekla jsem v horkovzdučné troubě cca 1 h 15 min. Prvních 10 minut jsem pekla na 220°C, poté jsem stáhla na 180°C. Bochánky jsem navrchu nařízla a v průběhu pečení potírala na povrchu vodou. Poté jsem je nechala vychladnout na mřížce, aby se zespodu nazapařily. Chléb má křupavou kůrčičku a uvnitř je měkoučký. Recept určitě doporučuji, jsem velice spokojená s výsledkem :-)Děkuji autorce receptu!

Adéla 25.7. 18:07  

Dobrý den,

dělám chleba přesně podle receptu - bohužel nikdy nevykynea po upečení v domácí pekárně není ani pořádně ve středu propečený. Dělala jsem již třetí chléb a pořad nic.
Mohu vás poprosit o nějakou radu, nebo jiný recept na chleba? Bohužel bezlepkové chléb je v rodině nutnosti a chtěla jsem udělat radost - domácím pečlivém.
Jsem obrovským dlužníkem!
E-mail: rajunka@seznam.cz

Veverka 5.4. 19:04  

Tento chléb je vynikající.
Míchám 400 g Jizerky a 100 g celozrnné pohankové mouky.

Lenka 15.3. 15:25  

Já jsem velice spokojená. :-) Děkuji, pomohlo.

Veronika 30.6. 15:03  

Mě bohužel vůbec nenakynul, dala jsem ingredience do pekárny večer, tak jsem to nekontrolovala.
Ale dnes ho zkusím znovu a budu hlídat kynutí, protože jinak vypadá, že je chuťově dobrý ;-)

Petr 18.4. 18:42  

Tak i já přidám zkušenost.. první pekárna, první chleba a musím říci že je to nejlepší BezLepkový chleba co jsem kdy jedl...pekárna moulinex s jedním hákem..program super rychlý a za hodinu a něco užasnej chleba..přidal jsem jen vejce a jedlou sodu..děkuji za recept..bomba

Veronika 20.3. 20:30  

Hrozně moc děkuji za recept. V pátek jsem se dozvěděla o synově bezlepkové dietě a zkoušela fury receptů na chléb... Jediný-tento-vyšel!!! moc Vám děkuji! Budu vděčná, pokud vložíte i osvědčený sladký recept, moc děkuji, Veronika

Roman 8.12. 21:37  

Chleba po vychladnutí byl takový tuhý a suchý.Nevím kde je chyba.Jestli dát více vody?Prosím o radu.dimasa@atlas.cz

Rencaa 1.11. 16:23  

Držela jsem se přesně receptu a chleba vůbec nevykynul.
V čem může být chyba? Je jedno jakou Jizerku použiju?

Gabrielka M. 8.10. 13:00  

ja mam pekarnu z LIDLU,.a mam tam program Bezlepkovy chleba ale prijde mi strasne dlouhy,.....muzu pouzit program Rychly?? je to 3:45 2:30 ,..........a nekde pisete ze se muze pouzit program rychly,,,,,, staci tomu chlebu 2.5 hod aby se udelal??? dekuji za odpoved,.........prijde mi zbytecne cekat o hodku a pul dyl kdyz se da asi delat i na program rychly,....

Michal 29.8. 18:26  

Do receptu s podobnym slozenim davam cele vejce a pak trosku jedle sody a na konci se nepropadne a zustane nafouknuty.

Anndy 12.7. 18:59  

Janickap - z 500 g mouky klidně vždy nastavuj váhu 1000 g

Janickap 25.6. 21:23  

Dobry den, kolik bude chlebik vazit? Na me pekarne Bomann CB 593 mam programy rychly na 750g a 1000g....

Jana 4.6. 23:17  

mohu misto te jizerky dat bezlepkovou mouku nominal?ocet je nutny? diky

elif 3.4. 18:09  

Výborný!!!!
Fakt super, zajtra pecem znova!

avance 1.3. 21:54  

Ahoj, uplne 1. bezlepkovy chleba a uspech. Musim priznat, ze po cteni diskuzi o peceni BL chleba jsem se toho docela bala, ale nebyl duvod, tenhle recept u me zvitezil i tim, ze byly k receptu komentare a ze byl odzkouseny. Mouky jsem namichala-300g unimix, 100g smes Labeta slunecnivovy, 50g kukuricna mouka a 50g pohankova krupice, cerstve drozdi a jinak jsem se drzela receptu. Pekarna moulinex ma program bezlepkovy na 2:20h, ale stacilo by klidne i 2:00-2:10. Krupava kurka a vyborna chut, nepoznala bych rozdil. Cena za bochnicek mi vysla cxa 45 Kc.

Michaela urbánková 26.10. 19:08  

Můj první chlebíček z pekárny a ještě bezlepkový. Vznikl mi jakýsi patvar, příště udělám ale z větší dávky. Pořád uždibuji kousky, kůrka výborná, celý výborný , děkuji za tento recept, vážně chuťově velmi velmi dobrý.

kejki 14.5. 11:24  

Lukas - sušené nasypu nahoru na mouku, čerstvé rozdrobím na cukr a mouce. Kvásek není třeba.

LukasS. 4.5. 11:55  

Chcem sa opytat, drozdie davate do vlaznej vody a nechate ho aktivovat, alebo ako sa pise na obale, do studenej a hned smiesat s cestom? dakujem

Marci 27.4. 18:03  

Skvely chlebik..pritel ani nepoznal ze je necim jinaci nez klasicky. Na pekarne nemamme bezlepkovu proglam takze jsem pekla na wholewheat- tedy celozrnný od michani az do peceni to byly nejake 3h40minut na střední velikost bochníku a střední propečení :-)

Mirka 24.4. 8:08  

Chleba je výborný, zkoušela jsem ho i s tím čajem a super, ale chtěla jsem se zeptat, jestli nevíte nějaký fígl, aby měl nahoře oblouček a nepropadl se. V pekárně se krásně nafoukne, ale poslední půlhodinu se kopeček trochu propadne, ne moc, ale přece. Nemáte nějaký nápad? děkuji

Sonique 21.3. 15:23  

tak včera jsem upekla, musím konstatovat, že opravdu dobrý, mouku jsem smíchala 350g Jizerka, 50 pohanková a 100 Schär mix B, nemá chybu

Magdalena 7.3. 14:34  

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli mohu dát rýžovou mouku místo Jizerky? Děkuji předem za odpověď a přeji pěkný den
Magda

Monika St 26.1. 15:56  

Moc dobrý chlebíček. Děkuji za receptík.

Radka 21.1. 22:11  

Před chvílí jsem dopekla a už ochutnávám. Trošku jsem si recept upravila: přidala jsem 100g pohankové mouky a droždí dala čerstvé (16g). Umíchala jsem, nechala hodinu kynout ve formě a upekla v troubě.
Je skvělý, moc děkuji za recept :-)

Lucka 3.1. 16:12  

perfektní recept. Konečně bezlepkový chleba který opravdu chutná jako chleba.

Market 19.12. 13:27  

Nejlepší chleba, co se mi kdy v pekárně povedl! Musela jsem přidat trošku víc tekutiny a promíchnout zpočátku ručně. Nicméně chlebík je výtečný!

Martin 16.11. 14:38  

Tak ještě 2x lepší je chleba "Procelia bezlepková směs na chleba"... bohužel něco mi tam vadilo, buď kmín nebo velmi nízké množství lepku... každopádně doporučuji zkusit.

Milý Martin 19.10. 10:21  

NEJVÍC!
První bezlepkový chleba, který se mi konečně povedl!

Použil jsem bezlepkový program (1h 30m) u Moulinex pekárny... běžně mi to buď vůbec nenakynulo nebo zůstalo mokré.

Martina 26.9. 8:57  

Přidávám se ke všem pochvalným reakcím. Chlebík je vážně výborný. Určitě se stane stálicí v našem jídelníčku.

Petrana 12.8. 10:40  

Program na pekárnách,co nemají Bezlepkové pečení, by měl odpovídat programu č.9,měl by trvat cca 1,58 h.
Kamarádky mají různé pekárny a program č.9.se jen jinak jmenuje,ale je časově a postupem stejný.

Petrana 12.8. 10:35  

P.S. a úplně stejně jak paní OFELIE dáváme místo čisté vody silný hořký čaj.

Petrana 12.8. 10:33  

My jsme dali ještě místo dvou lžic Jizerky mouku rýžovou,lze přidat pohankové nebo kukuřičné vločky,posypat nakonec sezamem...povedl se nám vždycky ikdyž trošku experimentujeme a něco mírně měníme.Ocet jsme dali obyčejný,nebyl s tím vůbec žádný problém.Těsto se vůbec nelepilo.Pokud dáme navíc vločky,přidáme cca 50ml soj.mléka nebo vody.
Dělali jsme z tohoto těsta i bůlčičky kaiserky v troubě na plechu-skvělé !!

Petrana 12.8. 10:25  

Rok zkouším recepty, vyhazuji, nechutnají...tento je naprosto úžasný...paní Lence tímto děkuji...bez problémů bez jediného ušklíbnutí jej konzumují i "lepkáči" :-)

kvítečko 19.7. 18:42  

Acissej - prosím já mám taky pekárnu z Tesca a ještě se mi z tama ani jeden chleba nepovedl. Chtěla bych vyzkoušet tento recept, prosím na jaký program to mám dát, aby mi to i zamíchalo a vykynulo?

Acissej 7.5. 23:03  

Perfektní recept. Chce to troošku více tekutin, občas zastavit pekárnu a promíchnout ode dna, převrátit. Jo a ocet jablečný. Co se týče mouky, dali jsme mouku Jizerka, 50 g jsme nahradili doma najemno namletou pohankou. A přidali jsme slunečnicová semínka. Jo a ocet jablečný.
Chlebíček krásně vykynul! Pekli jsme ho téměř hodinu a půl, máme tu levnou pekárnu Tesco, která nemá speciální program pro bezlepkáče...
Chlebíček je VYNIKAJÍCÍ

Milena 9.4. 10:44  

Dnes jsem náhodou objevila test bezlepkové směsi na Rustikální chleba.
http://www.zivotsdietou.cz/clanky/test-bezlepkove-smesi-na-chleba-rustikalni

Třeba to někomu pomůže..

Stáňa 9.2. 21:27  

Chuťově je výborný, ale při výrobě nám málo vykyne.Ingredience dáváme v pořadí uvedeném v receptu.Fakt už nevím, kde děláme chybu.. Používáme domácí pekárnu a bezlepkový program. Prosím o radu.Díky.

Drahose 25.10. 9:56  

Má prosím Vás někdo zkušenost s pekárnou Professor DP 01? Skoro nikde se o ní nepíše. Moc děkuji za odpověď a prosím na email : h.kopin@seznam.cz

Ofelie 17.10. 8:03  

Ahoj, ja dávám misto vody silný černý čaj - na těch 300 ml 3 sáčky a nechám je tam až do vychladnutí. Pít se to nedá :-), ale do chleba super!
Dá mu krásně tmavou barvu a přidá i na chuti. Program bezlepkový na pekárně nemám, ale nejvíc se mi osvědčil ten, který trvá 1:58. Tenhle recept vyzkouším a dám vědět, jak jsem dopadla. Díky a pa

Hana 15.10. 19:43  

Připojuji se k pochvalným reakcím. Konečně první bezlepkový chléb, na kterém jsem si pochutnala. Velmi za recept děkuji!

Anndy 8.10. 15:38  

m1rti - suroviny jsou do pekárny tak, jak jsou sepsány za sebou

m1rti 8.10. 13:10  

Prosím, chybí mi u tohoto chleba postup - může autorka doplnit? .... pro začátečníky .... nebo jak se říká, vše dáte do pekárny a ať si poradí? :)

Maru 1.10. 17:38  

Opravdu upřímně děkuji za luxusní recept ... peču doma už roky, ale tohle je první chleba, který voní už při pečení, a bez jakýchkoliv poznámek ho jí i ostatní členové rodiny "lepkaři". Jenom dávám trochu méně Jizerky a částečně nahradím pohankovou krupicí. Podle nálady přihodím hrst lněných semínek. Vřele doporučuji!

Anndy 11.6. 16:11  

jana - určitě svůj dotaz zadej do diskuse - odkaz viz. níž. Tam ti holky poradí

jana 11.6. 11:57  

Dobry den chtela jsem se zeptat mam jiz druhou pekarnu a jeste ani jednou se mi nepodarilo upect bezlepkovy chleba, je sklesly hrbolaty uz nevim co mam delat, za kazdou radu budu rada, franova11@seznam.cz dekuji predem

Ondra 25.4. 17:34  

Zdravim chtěl bych se zeptat dělam bezlepkovy chleb snad po desate a z žádneho receptu se to nepromichava a je to moc huste nevím jestli je to jizerkou pravidělně přidavam vodu a pomaham v míchaní poradtě prosím:-)

Dominika 6.2. 15:54  

Holky, prosím Vás nemáte tam ještěněkdo recepty na bezlepkovou dietu? Prosím pište na : Valentova.Dominika@seznam.cz
Děkuji Vám moc Dominika.

vyrza 28.1. 12:30  

Ahoj, prosím poraďte. Nedávno jsem se dozvěděla, že mám alergii na lepek. Zkoušela jsem už dvakrát péct chleba v pekárně, ale je dost "mokrý" a nedá se moc jíst. Je to normální nebo je to tím, že má pekárna nemá program přímo určený na bezlepkové pečení? Moc děkuju :-)

Anndy 12.1. 16:04  

Dominika - speciální bezlepkový program mají pekárny např. Moulinex XXL, Baguette, Panasonic, Brandt (Fagor), Concept....kde speciální program není, lze na přípravu bezlepkového pečiva většinou použít program Sprint/Rychlý nebo program Rapid (bývá to psané i v návodu)

Bezlepková dieta /klik

Dominika 11.1. 17:27  

Dobrý den, potřebuji poradit. Na jaký program u ETA HARMONY pečete chleb? Děkuji moc. Dominika

Lucie 17.12. 22:33  

Děkuji za výborný recept. Bezlepkový chleba jsem pekla poprvé v životě pro svého manžela, kterému nedávno zjistili celiakii, a byl opravdu vynikající!

Míša 20.11. 8:50  

Konečně dobrej chlebík!!! Při pečení nádherně voní:) Pekli jsme ze Schäru podle jejich recepu a už jsme toho suchého rozpadacího chleba měli plný brejle :(((( Opravdu děkuji za bezva recept!!!

Anndy 24.5. 21:28  

pejsek - bezlepkové mouky převážně v prodejnách zdravé výživy. V hypermrketu můžeš nakouknout, ale nevím

pejsek 24.5. 17:47  

prosím strašně moc prosím mohli byste my říct mám kamarádku, která bezlepkovou dietou trpí od první třídy chystám mojí narozeninivou oslavu a jí jako překvapení ji chci něco upéct ale netuším kde na to seženu mouku myslíte že ji najdu kauflandu v tescu nebo globusu, prosím odpovězte :)

JAROSLAVA 17.5. 22:35  

TAK JSEM VYZKOUŠELA VÍCE CHLEBŮ ,JENOM Z JIZERKY ,NEBO Z LABETY ATD.ALE NEJVÍCE MI CHUTNÁ ,KDYŽ DVĚ NEBO TŘI MOUKY ZKOMBINUJU ..A TED PEČU POŘÁD ---DÁVÁM DVĚ TŘETINY JIZERKY ,,,JEDNU BEZLEPKOVÝ TMAVÝ OD LABETY DO CELKOVÉHO MNOŽSTVÍ PŮL KILA .PŘIDÁM 450 ML VODY ,3 -4 LŽÍCE OLEJE ,LŽIČKU CUKRU ,TROCHU SOLI ,CELÝ SUŠENÝ KVASNICE Z BALÍČKU ,PŮL AŽ TŘIČTVRTĚ SYROVÝ NAKRÁJENÝ NA KOSTIČKY CIBULE ,NEBO JI STŘÍDÁM S ČESNEKEM ,A ASI 7 DKG SÝRA CIHLY NA KOSTIČKY ,2 VELKÝ LŽÍCE JABLEČNÝ VLÁKNINY ,HRST SEZAMU ,SLUNEČNICOVÝCH SEMÍNEK A TAKY DÁVÁM HRST DÝNOVÝCH .SAMOZŘEJMĚ ZAČÍNÁM NEJDŘÍVE VODOU.CHLEBA JE TMAVŠÍ ,MOC DOBRÝ ,NADÝCHANÝ ,KŮRKU PEČU NA STŘEDNÍ A NA 750 GR.SEMENA DÁVÁM AŽ PO SIGNÁLU .ZDRAVÍM JAROSLAVA.

zzanzi 16.5. 8:45  

já mam tesco pekárnu a mám ho tam:-))takže se dneska na něj chystám:-)nebo ty ceny těch kupovaných to je síla:-)

handa 11.5. 8:26  

Zatím můj nejlepší bezlepkový chleba..směsi zakoupené v obchodě se nedají jíst, ale tenhle chleba je vážně výborný :)

Anndy 5.4. 21:49  

speciální bezlepkový program mají pekárny např. Moulinex XXL, Baguette, Panasonic, Brandt (Fagor), Concept....kde speciální program není, lze na přípravu bezlepkového pečiva většinou použít program Sprint / Rychlý nebo program Rapid (bývá to psané i v návodu)

Adéla Kaňoková 5.4. 18:32  

Dobrý den, mám pekárnu z Tesca a nemám program bezlepkový, můžete mi prosím poradit jaký mám použít? Moc děkuji.
Adéla

Anndy 1.4. 21:30  

JAROSLAVA-

JAROSLAVA 1.4. 13:59  

ODPOVĚD PRO ANNDY -VŠE JSEM ZKUSILA PODLE VAŠEHO POPISU TJ.KLIK NA VYHLEDÁVÁNÍ ,NAPSALA NÁZEV A VYHLEDAT .NIC SE MI NEUKÁZALO ,JSEM ZAČÁTEČNICE NA POČÍTAČI ,ASI JSEM MAGOR ,ALE NEJDE MI TO .MŮŽETE MĚ DETAILNĚ POPSAT JEŠTĚ JEDNOU POSTUP ? DÍKY A POSÍLÁM POZDRAV JAROSLAVA

Anndy 28.3. 18:51  

JAROSLAVA - klik nahoře na VYHLEDÁVÁNÍ - do názvu vepsat SEKAN - vyhledat. Je tam několik receptů
To samé s moukou - klik - SUROVINY - KDE ZA KOLIK...
Bezlepkové mouky ale většinou pouze v prodejnách zdravé výživy

JAROSLAVA 28.3. 16:41  

OBJÍŽDĚLA JSEM U NÁS V Č.BUDĚJOVICÍCH SUPERMARKETY A OBCHODY ,ALE ŽÁDNOU MOUKU FINAX ,CHLEBOVOU SMĚS A UŽ VŮBEC NE POHANKOVOU MOUKU ,LÁMANKU ,FIBRO ,NEBO PŠENIČNOU A ŽITNOU JSEM NIKDE NEVIDĚLA .VYČETLA JSEM JE TADY NA INTERNETU V RECEPTECH OD ČTENÁŘŮ A ŽE JSOU VÝBORNÝ NA CHUT .PRODAVAČKY NA MĚ KOUKALY JAK NA EXOTA .JE MI TO TRAPNÝ ,ALE MŮŽE MI NĚKDO NAPSAT KDE SE TYHLE POTRAVINY DOSTANOU KOUPIT ? POUZE V GLOBUSU MĚLI SVĚTLOU MOUKU JIZERKU . A Z TÝ SAMOTNÝ TEDA CHLEBA DRUHEJ DEN NIC MOC .JSEM ÚPLNEJ ZAČÁTEČNÍK A TAK HLEDÁM A HLEDÁM .POSÍLÁM POZDRAV VŠEM .

JAROSLAVA 27.3. 22:09  

TAK UŽ MÁME DOMA PEKÁRNU FAGOR PAN-850 A DNESKA JSME PRVNĚ PEKLI PODLE RECEPTU OD PANÍ LENKY 74 Z MOUKY JIZERKY. CHLÉB DOPADL DOBŘE,NADÝCHANÝ A KŘEHKÝ ,PŘÍŠTĚ ZKUSÍME PÉCT Z VĚTŠÍ DÁVKY .jEŠTĚ JSEM ČETLA NA INTERNETU ,ŽE JDE V PEKÁRNĚ UPÉCT I SEKANÁ ,TAK JESTLI MI NĚKDO NAPÍŠE ROZPIS SUROVIN A MNOŽSTVÍ ,BUDU MOC RÁDA .TAKY JAK DÁVÁ VŠE DO PEKÁRNY ZA SEBOU.DÍKY A ZASE SE OZVU .POZDRAV VŠEM

PR0VIEW 23.3. 16:44  

Chlebík vypadá báječně. Nevíte šel by udělat v římském hrnci? Poslední dobou jsem jinak než v římáku nepekla a teď musíme bezlepku,tak nevím zda by to šlo. Díky moc

Anndy 22.3. 16:03  

JAROSLAVA - viz. níže je odkaz na bezlepkovou diskusi, mají na nástěnce opravdu hodně receptů.

JAROSLAVA 22.3. 10:10  

tENHLE TÝDEN MI DORAZÍ PO INTERNETU DOMÁCÍ PEKÁRNA FAGOR A JÁ JIŽ PŘEDEM ŠTUDUJU RECEPTY NA BEZLEPKOVÝ CHLÉB.TENHLE OD P.LENKY VYPADÁ BÁJEČNĚ A JÁ UŽ SE TĚŠÍM ,,AŽ SI HO DOMA UPEČEME .PAK NAPÍŠU,JAK SE POVEDL A JAK NÁM CHUTNAL .PROSÍM VŠECHNY ČTENÁŘE,PIŠME SI MEZI SEBOU VZÁJEMNĚ RECEPTY NA BEZLEPKOVÉ PEČENÍ A ZKUŠENOSTI S NIMY.!!! A JEŠTĚ MÁM DOTAZ --KDE SE KUPUJE TA MOUKA JIZERKA ? DÍKY A NASHLE VŠEM .

Lumpicek 11.2. 15:53  

Já také děkuji za tento receptík chleba je výborný chutově moc dobrý.
Z těch směsí to není ono chléb moc nevykyne a myslím že to je sušenými kvasnicemi že tak nenakynou. Lepší je sehnat si recepty nežli utrácet peníze za směsi.

Shower 5.12. 19:24  

Prosím můžete mě někdo poradit jestli můžu tento recept péct v pekárně ETA HARMONY na program Klasik? Předem děkuji za všechny rady. Můj mail: milda.cihal@seznam.cz

iviko 23.10. 15:32  

Dobrý den paní Leni,již po několikáte peču Váš chleb a je vynikajicí,ještě přidávám lněné semínko a sluničnice jelikož si to můj muž vyžaduje,chlebík je vždy moc dobrý a tak mi dneska nedalo Vám napsat.Váš chlebík je ten nejlepší všem DOPORUČUJI!!!!

Barbara11 5.5. 7:24  

Dobrý den,moc Vám děkuji za tento úžasný receptík.Je to první domácí bezlepkový chléb, který se mi podařilo dobře upéct a navíc je i chuťově výborný.

Kadlub 17.4. 9:31  

Dobrý den, mohl by mi někdo poradit ten fígl, jak donutit ta semínka z toho chleba neopadat hned po vyndání z pekárny??? Díky, díky

Anndy 1.6. 18:33  

Helena - zkus diskusi Bezlepková dieta /klik



Helena 1.6. 9:44  

Dobrý den,
pekárnu jsem si koupila minulý týden, zn .Eta, je tam program na bezlepkový chléb, hned v pátek jsem si upekla z koupené směsi chléb, ovšem hrůůůza - to se nedalo jíst, ale dala jsem asi teplejší vodu než pokojovou teplotu a pekárnu několikrát během kynutí otevřela, to byly asi také věci, co jsem pak vyčetla, že jsem neměla dělat. Jsem zoufalá, minulé úterý jsem se dozvěděla, že musím mít bezlepkovou dietu, ale bez chleba to není ono, ty kukuřičné plátky už nemůžu ani vidět.
Prosíííím poradil by mi někdo přesný postup aby se mi chlebík povedl?
Díky za všechny rady - můj mail: Karlova12@seznam.cz

jana kk 12.2. 20:59  

Zkoušela jsem upéct bezlepkový chléb poprvé a byl vynikající.Pekla jsem ho v troubě ve formě a neměl chybu a ta kůrčička!!!

matulena 27.1. 15:53  

Já mám pekárnu Eta-Siesta a když jsem kontrolovala programy, funkce a časy jednotl.fází, tak mi přišel naprosto shodný s programem Sprint u pekáren, kde není spec.program na BLP pečivo, ale může se použít i klasik, ale nejlépe opravdu vyjde na programu Sprint, je potřeba vyzkoušet a toho se držet! Chleba na udržování teploty nenechávám, také ho vyndám z formy a nechám vychladnout, nejlépe na mřížce, potom nakrájím a zamrazím, pokud se nesní hned, což je nejlepší, protože čerstvý je vynikající. Hodně štěstí při BLP-pečení !!!

smakina 1.7. 12:19  

Ahoj já na pekárně nemám program bezlepkový,na jaký proram bych měla pekárnu nastavit?Díky za radu. Leňa

HanaNO 18.3. 20:16  

Já pekránu po upečení vypnu a vyklopím a nechávám vychladnout na kuch. lince. Pokud je to večer, tak ho na noc zabalím do utěrky a do lednice ho uložím zabalený v igelitu až ráno.

bobulinka 18.3. 12:29  

Právě jsem ho dopekla, vypadá a voní úžasně! Už se těším, až se na něj vrhnu. Mám pekárnu necelý týden a jsem naprostá začátečnice. Mám jen skromný dotaz - Necháváte chleba ve funkci udržování teploty? Děkuji a všem přeji Dobrou chuť! :-)

HanaNO 14.3. 18:30  

Výborný, včera jsem koupila pekárnu Bifinett v Lidlu, dnes jsem použila Váš recept a hned napoprvé se povedl. Díky moc, H.

Mrs.Baker 15.2. 22:16  

Recept mne zaujal nádhernou fotečkou, úplně k nakousnutí. Syn je alergik, takže jsem tápala ... Děkuji za tento recept. Byl to můj první úspěšný bezlepkový počin, nejdříve v zapůjčené pekárně ETA Siesta /progr.sprint/ a teď už v mé Moulinex XXL (program 6-bezlepkový).Totiž můj první neúspěšný BLP počin byl černá, sražená, tvrdá cihla ze zakoupené namíchané směsi, kterou se snad dalo i "zabíjet". Takže ta fotka, byla má naděje, že to taky jde s úspěchem!!! Děkuji.

Proch 3.2. 17:17  

Tento chleba je můj první bezlepkový v nové pekárně a je výborný.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.