0306. JKpipule chléb z oživeného sušeného kvásku


foto: Anndy
306.chléb s oživeným sušeným kváskem

Autor: JKpipule
   Hodnocení: 5%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
oživení sušeného kvásku:
150 g žitné celozrnné mouky
250 ml vlažné vody
1 lžíce sušeného kvásku nebo sušeného kvásku
v misce dobře promícháme, zabalíme do utěrky a dáme do mikrotenového sáčku, necháme 12 hodin při 24 - 25°C oživit kvásek.
přidáme
120 ml vlažné vody
1,5 lžičky soli
2 lžičky kmínu
500 g pšeničné hladké mouky
špetka sušeného droždí


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Tmavý / velikost Střední


Postup:

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře






foto: Anndy
sušený kvásek

foto: Tiama
Chleba z oživeného sušeného kvásku JKpipule č. 306

Názory čtenářů

Anndy 21.1. 19:57  

Kvásek se bohužel ani nehnul, zkusila jsem do něj přidat + 50 ml vody a nic. I tak jsem ale zadělala těsto, droždí jsem raději dala klasicky 1/4 čerstvého. Chléb je i přesto vynikající!!!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.