Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Suroviny:
300 ml vody
3 lžičky soli
1 lžička cukru
75 ml oleje
500 g hladké mouky
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly, a buď uválíme bagety, nebo je vytvarujeme:
z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme.
Naskládáme na na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout 40 minut.
Pak pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 20 minut.
Během pečení pomašlujeme slanou vodou.
Hotové ciabatty ihned přendáme z plechu na mřížku.
SHana 26.7. 8:24
Namíchly jsme 4OO g hladké a 1OO g špaldové mouky