0264. rychlochleba ala opičák od korcka


foto: amria
rychlochleba od Korcka č.264

Autor: korcka
   Hodnocení: 100%  


Suroviny:
350 ml vody
1,5 lžičky sušeného polotučného mléka (nebo 2 lžíce sušené bramborové kaše, dá tomu krásnou vůni)
1/2 čerstvého droždí nebo 2 lžičky sušeného droždí
2 lžičky cukru
2,5 lžičky soli
2 lžičky kmínu
2 lžičky octa
2 lžičky oleje
510 g mouky (lze různě míchat, větší podíl by měla mít mouka hladká)
2,5 lžičky semínek (co doma zrovna je)
můžeme přidat čerstvé bylinky, provensálské koření, cibulku, ....


Nastavení pekárny: Program Rychlý


Postup:
Tekutinu dáme vlažnou, droždí drobíme přímo do vody (mléka)!!!
Pokud nemáme sušené mléko, dáme místo vody a sušeného mléka / cca 200 ml mléka + 150 ml vody.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Vivka
264. opičák od Korcka

foto: jamilen
nakrojený expres recept 0264

foto: Hejenka
264. rychlochleba ala opičák od korcka

foto: Vivka
264. opičák od Korcka

foto: Vivka
264. opičák od Korcka

foto: haicle
0264 Rychlochleba Opičák

foto: haicle
0264 Rychlochleba Opičák

foto: jirina27
0264.rychlochleba ala opičák

foto: haicle
0264 Opičák

foto: jirina27
0264.opičák

foto: jirina27
0264.opičák

foto: m1rti
0264 - řez

foto: Sydžej
můj první chlebík

foto: Sydžej
chlebík

foto: Sydžej
rychlochleba

foto: alena62
0264.rychlochleba ala opičák od korcka

foto: dada90701
0264.rychlochleba ala opičák od korcka

foto: Ivkalbc
264. opičák

foto: Ivon
0264.rychlochleba ala opičák od korcka

foto: soví dědeček
č. 264 rychlochleba

foto: budulinka2
0264. rychlochleba ala opičák

foto: emmicka
chleba č.264

foto: ivulka6
č. 264 rychlochleba a-la opičák

foto: jimmak
0264. rychlochleba ala opičák

Názory čtenářů

Sissi 21.1. 9:05  

výborný chleba, včera jsem pekla a dnes musím péct druhý :-)

Zaneta98 20.12. 9:45  

Výborný a ráda se k němu vracím :)

Terka 21.4. 16:18  

Tenhle chleba je tak skvelej, ze jsem si recept postupne prevedla nejen na "nerychlo" ale i na kvaskovej :-))

Sydžej+3děti 21.3. 20:36  

Výbornej chlebík.

martinkaa 14.1. 11:46  

akorát jsem ho pekla v klasické troubě, z pekárny by neměl kůrku jako klasický chléb.

martinkaa 14.1. 11:44  

Také jsme vyzkoušeli a povedl se napoprvé a vypadal a chutnal velmi dobře. Dala jsem poměr mouky 210 g žitné a 300 hladké. Vypadal opravdu jak koupený a druhý den také skvělý. No mám radost :-).

lluuccii 7.1. 16:29  

Tak musím říct, že super recept, určitě budeme dělat často. Jen na nás slanější, tak uberu na soli. Ale jinak super! moc děkuji

haicle 21.11. 15:56  

Tento chlebík jsem si já i celá má rodina oblíbili-je neskutečně dobrej,super receptík

jirina27 15.11. 15:51  

Pekla jsem ho podruhé, je opravdu dobrý, dávám 310g hladké chlebové mouky,140g pšeničné chlebové mouky a 60g žitné chlebové mouky, opičák zatím u nás vede !

Anndy 29.9. 8:14  

jamilen - fotky dávám pod recepty já, buď je vložíte do naší diskuse nebo je náhodou najdu ve fotogalerii.
Ocet se do těsta dává proto, aby stáhl vůni a chuť droždí - někomu vadí.

jamilen 28.9. 18:28  

Dělala jsem už tento chlebík v mé Silverce Bread Maker vícekrát a povedl se mi vždy. Expres je sice jen 1,20, ale na konci pečení dám ještě 30 minut pečení navíc.Dala jsem normální droždí asi 3/4 kostky, aby za tak krátkou dobu stačilo těsto vykynout a měla jsem bochník až skoro pod víko.Přidávám otruby, ovesné vločky, kmín, sádlo,slunečnici a česnek.sůl.Jednu lžíci melty a chléb je krásně tmavý. Chtěla jsem se ale zeptat, jaký vliv na chléb má, když se přidává ocet? Zkoušela jsem to také, ale rozdíl jsem nepozorovala.Dala bych fotku, ale nevím kam¨?

jamilen 16.9. 22:17  

Tak pokračuji, chlebík jsem nastavila na klasický, ale to se mi nerozběhlo. zůstalo to na předehřívání a nic, tak jsem zase nastavila expres a dopekla. Byla jsem překvapená, jak se mi povedl. Proces jsem ale přerušila, tak možná stačil vykynout.

jamilen 10.9. 19:04  

Dělám ho právě nyní, ale nevím jak dopadne.Mám pekárnu Bread Maker a program "expres" je na 1,20hod.To je asi velmi krátká doba, protože při posledním kynutí,ukazoval 56 minut ,tak nebyl ani trochu nakynutý, tak z toho by asi vyběhlý chlebík nebyl. Proces jsem zastavila a nastavila na normální, t.j.3,10hod. Tak proces začíná od začátku. Nevím, co z toho vzejde. Držte mi palečky. Dala jsm tam cibulku a škvarečky, byla by ho škoda.

Hejenka 27.8. 11:05  

Ideální chlebík, když není dostatek času. Dá sepoužít místo toustového.

Anndy 2.8. 18:16  

Verena-V2 - těsto by řídké být nemělo a rychlý program se dává hlavně proto, protože je v těstě víc droždí. Pokud dáváš program Základní, stačí droždí 1/4 čerstvého nebo 1 lžičk sušeného - jako vždy

Verena-V2 2.8. 10:00  

Včera jsem pekla a měla den "bl..". Těsto moc řídké (má to tak být?)a pekárnu nastavenou na klasiku. Budu muset vyzkoušet znovu.

MíšaS 14.6. 17:34  

Prosím, proč Opičák? :-)

Lucka 17.4. 13:15  

Zdravím všechny, pekárničku máme od Vánoc a tento chlebík byl jedním z prvních, pak jsem vyzkoušela dalších pár, ale vrátila jsem se k tomuto. Jen jsem si ho trochu poupravila a zvětšila, páč takle bych ho pekla co druhý den dávám +50ml vody(mléka) +50gmouky. Teď už to ani neměřím ani nevážím, jedině snad sůl :-D. Do mléka dám kvasnice a cukr, na to nasypu vrstvu ovesných vloček a kuskusu, a až na to mouku, různé druhy, míchám to, co mám doma. A přidávám zázvor, sušený. Naposled jsem ještě přidávala zbylý párek a pažitku, ale dávám papriku(živou, nesušenou ;-)) cibuli, mrkev, sýr, salám, prostě zbytky z ledničky.
a je super....

sovídědeček 12.1. 21:10  


Nemůžu nepřidat chlebíku č.264 svůj hlas
opravdu spolehlivý chutný jedinečný
pekl jsem několikrát a budu ho péct zas.

nomka 9.1. 17:48  

Paráda, pekli jsme ho jako náš úplně první chleba (ze špaldové a žitné mouky) a povedl se na jedničku!! :)

Ivon 8.1. 19:23  

výborný,rychlý chlebíček,díky za recept autorce

alenstan 19.10. 15:48  

Mám pekárnu Severin

Anndy 18.10. 18:56  

alenstan - ten je až moc rychlý. Tenhle by měl být na cca 1:50h.
Co máš za pekárnu?

alenstan 18.10. 13:11  

A co mám dělat,když nemám program rychlý?Mám nějaký na 1,20 hod,Stačí to?

dada90701 30.7. 14:34  

Tak toto je môj FAVORIT. Výborný, tá kôrka, tá chuť, no proste výborný. Zmenila som: do vody som zamiešala zbytok kefíru cca 10ml, miesto sušeného mlieka som dala sušenú zemiakovú kašu, múky som tiež pomiešala-hladká (T650) 320g, hladká pšeničná chlebová 170g, hladká (00 Extra) 20g, primiešala som tiež opečenú cibuľku. Tak som spokojná a môžem odporučiť. Piekla som v Ete Delicce program rýchly, pridala som ešte pečenie na 10 min.

Hanka+L+A+V 14.7. 18:58  

Vynikající!!! Krásně nadýchanej, vůbec není poznat, že se dělal jen 2 hodiny!!!
Moc díky za recept, fakt mě nadchl!!

Anndy 8.7. 10:52  

aiduska - program Superrychlý podle mě nebude vhodný, ten je až moc rychlý. Sprint - tedy Rychlý trvá necelé 2 hodiny!

aiduska 6.7. 9:30  

dobrý den,mám dotaz:na pekárně mám program jen superrychlý a ten trvá jen 80 min,stihne se za takovou krátkou dobu chleba upéct,můj první pokus s podobným receptem dopadl špatně-hutná ,nepoživatelná cihla

borovec 9.8. 23:35  

Oblíbený chleba měho manžela.Sní si ho sám,já mohu jen ochutnat!

Mira80 21.6. 10:30  

zrovna se mi peče,už se těším.Nemám doma chlapa tak honem peču chlebík,když on ta huba mlsná má radši rohlíčky:-)))my zase chlebíček.

eriam 6.6. 20:46  


Pekla jsem dnes,je vynikající,dělala jsem z hladké a celozrné,místo sušeného mléka nebo kaše jsem dala bramborák v prášku. Spousta semínek a bylinek ze zahrádky a výsledek voňavý úžasný chleba. Díky za recept.

IVČA-SUSOVA 3.5. 21:32  

skvělý chléb ,nadýchaný ,dala jsem žitnou hladkou + hladkou oo= pekla jsem hodinu,ale program na to nemám ,takže jsem na č.5 nechala umíchat 13 min + asi tak 20min kynout vypla =protože by to peklo jen 35min a dala program pečení :-)

milagros3 13.4. 11:28  

Ahoj,včera jsem upekla tento chlebík a je opravdu výbornej.dala jsem 10dkg hladké mouky a zbytek polohrubé,jinou jsem již neměla-) a povedl se.nejdřív jsem nalila mléko,vodu do toho rozdrobila čerstvé droždí,pak mouku a zbytek surovin,pekla jsem na sprint cca 2h.Díky za recept

mktka 7.4. 19:32  

Zkusila jsem tento chlebík a jsem nadšená!!! Je naprosto výbornej, jeden z nejlepších, co jsem dělala...
Neměla jsem důvěru k programu "Rychlý", ale po dnešku jsem změnila názor - fakt bomba!!! Děkuji korcko za recept!

kia 20.2. 14:09  

Pekla jsem v pekárně SENCOR SBR 1030WH program 6 rychlé pečení a ještě jem 10minut přidala, ale nějak spokojená nejsem. Chleba je dost popraskaný a uvnitř lehce mazlavý jako nedopečený.

Damina 26.1. 19:41  

Pekla jsem už mockrát v římském hrnci a líbí se mi to čím dál víc. Po uhnětení těsta v pekárně nechat cca 15 minut dokynout v římáčku a pak už jen dát péct do studené trouby. Chleba po upečení výborný a prakticky bezpracná varianta k chlebu pečenému na plechu. Pečeno na 210 st. cca 1 hod a 15 minut přikryté - pak 15 minut dopéct odkryté a nebo už vypnout. Je výborný.

alus.s 22.1. 21:09  

tentokráte jsem pekla v římáku a musím říct že chlebík je chuťově lepší než z pekošky. Dala jsem
310g hl. pšeničné, 100g celozrnné pšeničné, 100g mouky na pečení chleba, lžíci dom. kvásku, 2 lžičky soli, 1,5 lžičky cukru, trochu chlebového koření. Chleba je vynikající, výborné chuti. Díky za receptík.

Scherill 15.1. 9:25  

Tak tento skvost peču v jednom týdnu už po třetí!!!
Dávám ty provensálské bylinky a to pak je vůnička!!!Jen nevím zda takto lahodný chléb si zaslouží takové pojmenování:)

mazi 14.1. 16:24  

Hutný,drolil se,dala jsem 3lžičky soli(dle názorů v komentářích) a byl dost slaný.V případě nedostatku času jako rychlá variata dobrý.Mám raději "nadýchanější" :o)

marym1 5.1. 22:04  

Je výborný, hned se po něm zaprášilo. Sice měl tendenci že praskne, ale potřela jsem ho vodou a pohoda. I po dopečení jsem ho potřela a byl krásný, vláčný a lesklý. Jako z pekaře. :-)

jejda 26.12. 16:59  

Je výborný

Jedlička77 4.12. 14:06  

výborný chlebík!!!!

markyta1 19.7. 9:34  

chlebík je moc dobrý.

priadkajan 30.6. 0:30  

A ešte doplním, že semienka som nedával, ale pridal som mletý koriander a fenikel po 1/2čl.

priadkajan 30.6. 0:20  

chlieb je skutočne výborný na tú rýchlosť. V recepte treba doplniť, že sa jedná o mlieko sušené - to som sa dozvedel až z príspevkov.

dusan11P 5.6. 19:03  

Tak můj druhý pokus dopadl vcelku dobře,ale myslím si,že mi mohl chlebík vykynout o něco víc.Chyby jsem si vědom- příliš studené mléko a tak kvasnice menohly 100% ukázat co umí. Holt začátečník ! Ale jinak velmi chutný a rychlý.

helusa80 29.5. 21:26  

Výborný chlebík, když je třeba upéct narychlo!!! Mouky dávám 300g hladké a 210g žitné celozrnné (to je trošku menší) nebo místo celozrnné pšeničnou chlebovou - vykyne víc. Taky jsem zkoušela s provensálským kořením, s bazalkou - výborné třeba k opékanému masu!!! (tip na letní grilování :-)

loxi 16.5. 5:58  

Opravdu fajn chleba, jak na chuť, tak hlavně na čas. Jen jsem dávala méně vody.Dík za recept !

-Jitka- 29.4. 17:18  

Naprosto vynikající chléb. Přestože si dám z pekárny ráda domácí celozrnný nebo jiný dobrý recept, klasický konzumní chléb z Inpeka jsme měli rádi - tento když udělám z tmavé chlebové mouky, tak je to přesně ono, jen měkčí a chutnější.

Aronelka 23.4. 22:28  

Pekla jsem ho jako první rychlochléb a je vynikající, přřidala jsem trochu na kostičky nakrájené Nivy a slunečnicová semínka. Díky za recept.

dedulka 20.4. 12:43  

Ne každý chleba lze úspěšně upéct na program Rychlý. V pekárně Vega je hotový za 1:40. Povedl se !! Kdo mi ale vysvětlí k čemu je program Ultra rychlý. Za 0:58 podle mé zkušenosti dobrý chleba nevznikne. Nebo znáte někdo recept na ultra rychlý chléb ?

Darr 17.4. 12:32  

Mám pekárnu asi měsíc, zkouším různé druhy chleba, ale tenhle je naprosto super!

Janca11 10.4. 23:29  

Sušené droždí se dává do mouky nebo u tohoto receptu do vody?

evaber 5.4. 19:01  

Chlebíček výýýýýborný!!!!!! jen se po něm zaprášilo... Můj první chleba v pekárně, ale musela jsem dosypat 150g mouky, stále se lepil

markyta1 1.4. 17:11  

naprosto vynikající chlebík!

mašule1 18.3. 13:12  

Tento recept jsem použila pro svůj první pokus a vše se výborně podařilo, chuť výtečná, děkuji a doporučuji vyzkoušet

natka2 18.3. 7:55  

Nejlepší chleba zatím co jsme jedli. Báječně se povedl. Dali jsme200ml polotučného mléka,150ml vody, 310g hladké pšeničné,150g celozrné pšeničné a 150g chlebové pšeničné do hnětení jsme přidali osmaženou cibuli,takovou střední a trochu slunečnice a neni co dodat.Měkoučký,chutný a rychlý.Pekli jsme v moulinexu XXl na super rychlý č.5.Byl hned fuč:)

Renatka1970 17.3. 19:08  

Krásně mi nakynul, jen se trochu drolil. Ale byl dobrý. Už ho mám ve svých oblíbených receptech :-)))

M.Jafina 9.3. 15:34  

Tak jsem o víkendu zkusila a můžu jen chválit, byl fakt skvělý, mňam :-) Dávala jsem 2 lžíce brambor.kaše a lžičku Psyllia přímo do vody (i droždí). Cukr, sůl, ocet a olej dáváte taky přímo do vody, nebo klasicky na mouku?

rapa100 3.3. 21:56  

Chlebik peciem kazdý druhý den nema chybu .Síce praskne ale to nieje na zavadu,obmienam muku podľa chuti.

alus.s 27.2. 14:08  

také mi chlebík praskl, pekla jsem ze 100g chlebové tmavé žitné, 100g pšeničné chlebové, 100g špaldové celozrnné a 210g hladké mouky. Při hnětění jsem musela přidat asi 4 pol lžíce hladké. Sole jsem dala 3 lžičky. I prasklý výborně chutná :-)

nejdeto 24.1. 14:27  

I když chleba nemám dokonalý, moc všem chutnal, a mě se líbilo, že byl rychle upečený. Budu ho dělat častěj a snad docílím dokonalého tvaru.

Anndy 23.1. 21:45  

Sona - do vody

Sona 23.1. 20:27  

Dobrý den, chci poprosit, v jakém pořadí se dává sušené mléko, dává se přímo do vody nebo se dává až na mouku.Děkuji

modrina 20.1. 11:03  

50 ml vody jsem nahradila podmáslím, mouky 120 g pšeničné celozrnné, 80 g žitné celozrnné, 310 g hladké, pro chuť jsem přidala lžičku kvásku, místo bramborové kaše jsem dala lžíci sušeného bramboráku. Pekla jsem na program Rychlý (1:20) a z pilnosti jsem 10 minut přidala. :) Je skvělý!

jitumo 6.1. 18:28  

Dnes jsem ho pekla, řekla bych, že se povedl, i když mi také praskl.Chuťově je výborný, jen příště více přisolím.Dala jsem 350g hl. mouky, 50g pšeničné celozrnné a 110g žitné chlebové a lžíci suš.kvásku.Semínka jsem dala slunečnicová a lněná.Můj rychlý program trvá 2h.

NITKOVA 6.1. 14:49  

Ďíky je chutný ale trošku hustý ale ziedol sa.

1evulka 5.1. 8:26  

Výborný, rychlý Dík

parta 25.10. 6:07  

dobrý chlebík a hlavně rychlý

jaja28 23.10. 21:36  

Chlebík úžasně nakynul,málem mi utekl z pekárny.Místo oleje jsem dala 2 lžíce sádla a přidala na sádle usmaženou cibulku. Mouky jsem smíchala chlebovou žitnou, chlebovou pšeničnou, celozrnnou grahamovou a hladkou. Přidala jsem také hodně semínek.Výsledek je suprový a budu jej dělávat asi dost často v různých obměnách. Přece jen je rozdíl péct l,5 hod. nebo 3,20 hod. Všem doporučuji ho vyzkoušet!!!!!

Anndy 22.9. 13:10  

lajlada - dala si droždí přímo do vlažné tekutiny? Jaké mouky v jakých poměrech si použila?

lajlada 22.9. 11:26  

Tak já ho dnes poprvé zkoušela a špatně nakynul.. :o( Tak snad příště...

Vrtělka 13.9. 12:09  

Je dobry krásně nakynul sice praskl ,ale k ničemu to nevadí.Mouky jsem namíchala pšeničnou a žitnou a přidala trochu celozrné žitné a super.

soralka 8.9. 21:47  

chleba hodnotím za tři.Měla jsem tu už lepší.Korcka promiňte...

neane 28.6. 23:28  

Je výborný povedl se .

modrina 22.4. 11:48  

Dala jsem pšeničnou celozrnnou i chlebovou, žitné taky obě a jen asi 50 g hladké mouky. Moje pekárna (Kenwood) má rychlý program na hodinu, tak jsem mu ještě 10 minut pečení přidala. Je výborný.

Reiki 20.3. 13:00  

Bezva chlebík.Mouku jsem dala napůl hladkou a plnohodnotnou a místo oleje 2lžíce sádla se škvarkama.Moc dobrý!

Zdendax 27.2. 20:22  

Je super! Rychlý (1,5hod)a výborný,co chtít víc :c)

Anndy 17.2. 16:11  

Dan - musím oponovat, nej je opravdu na program Rychlý a pokud ho děláte na program Základní, stačí jen 1 lžička nebo 1/4 čerstvého droždí a dát do důlku na mouku

Dan 17.2. 15:43  

lepší je na program základní chléb - č. 1 v pekárně Moulinex XXL.

sarrafinka 22.1. 17:12  

Je moc dobrý,sice mi taky praskl,ale na chuti to neubralo!

mikulinka 9.11. 18:09  

Tak ten je super ...jen mi praská a jen tenhle,ale nám to nevadí ...prasklý chleba je nejlepší!!!

deekey 19.7. 11:42  

Vynikající, daří se mi pokaždé, což o jiných chlebech říct nemohu. A má výbornou chuť.

sole 20.6. 19:02  

Opičák je výborný.

Silente 13.6. 11:42  

Včera jsem zkusila a ani jsem ho nestihla vyfotit. Skvělý, skvělý, skvělý !!!!!

Gorolka 23.4. 23:59  

Dopadlo to dobře,chuťově fajn,jen byl kapku menší.

Gorolka 20.4. 23:45  

Toš vyzkůšám...

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.