0246. 100% celozrnný od Marietta


foto: Marietta
100% celozrnný č.246

Autor: Marietta
   Hodnocení: 5%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
200 g kvásku (recept č.98 nebo č.627)
150 ml teplé vody
1,5 lžičky soli
1,5 lžičky kmínu
100 g žitné celozrnné mouky hrubě mleté (šrotové)
100 g grahamové mouky
100 g špaldové jemně mleté mouky
100 g hrubě mleté špaldové mouky
7 g čerstvého nebo 1/2 lžičky sušeného droždí
po zvukovém signálu přidáme nasucho opražená semínka: 4 lžíce dýně, 2 lžíce slunečnice, 1 lžíce len


Nastavení pekárny: Program Celozrnný / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat
Musíme počítat s tím, že celozrnné chleby nebo chleby s větším podílem žitné mouky budou hutnější (nenakynou jako s větším podílem hladké mouky), vlhčí a také s menšími póry.
U kváskových chlebů je někdy nutné po skončení kynutí těsto nechat dále kynout. Proto pokud není dostatečně nakynutý, před fází pečení pekárnu vypneme, zapneme na 1 minutu program Pečení a vypneme. Necháme dostatečně dlouho kynout, pro upečení zvolíme program Pečení.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Marietta
č.246 100% celozrnný chléb

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.