0240. housky od Irena.


foto: amria
housky č.240

Autor: Irena.
   Hodnocení: 37%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
350 ml vody
4 lžíce sušené bramborové kaše
3 lžíce sušeného mléka (pokud nemáme sušené mléko, dáme místo vody a sušeného mléka / 350 ml mléka)
2,5 lžičky soli
30 g másla
550 g hladké mouky
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, umotáme housky (viz. postupy / klik), naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové housky ihned sundáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: bambuca3314
houstičky

foto: Mum
Hvězdičky č.240

foto: Martis
240. Pletýnky

foto: rehek
240. housky

foto: KatkaA.
240.housky od Ireny

foto: lemulka
č. 240 - Housky od Irena

foto: Hanka+Lucka_8/04+Anežka_6
240. housky od Irena

Názory čtenářů

lemulka 22.4. 12:59  

Pekla jsem včera, udělala jsem jich 8, naši mají rádi velké housky. 4 jsem zapekla s anglickou slaninou a sýrem, posypala pizza kořením a 4 posypala kmínem, mákem, solí. Jsou vynikajícííííí, nestihla jsem ani vyfotit, hned zmizly:)))Dnes peču znovu!

Anndy 7.3. 13:06  

těsto musí mít správnou konzistenci. Pokud při hnětení lepí, není nic jednoduššího, než dosypat mouku. Na vále bysme s ním měli pracovat už bez podsypávání (nejlepší je použít vál silikonový). Před pečením je důležité dobré nakynutí umotaného těsta - nech mu čas! V troubě nesušit, naopak péct na více stupňů (cca 180°C), kratší dobu (cca 20 minut)- podle velikosti. Dobré je dát do trouby hrnek s vodou. Po upečení sundat z horkého plechu a dát vychladit na mřížku.

Laki 7.3. 12:08  

zkoušela jsem včera,těsto bylo takové lepivé,moc dobře se s ním nepracovalo i na pomoučeném válu,na plechu vykynulo,pak v troubě ještě víc, chuťově dobré,i na druhý den pěkně měkkoučké-tak měkké jsme ještě rohle nebo housku neměla!,jen nevím,jak docílit toho více nadýchanějšího tvaru....

Martis 1.5. 10:19  

Moc dobré ...

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.