0231. chléb s podmáslím od Svetluska78


foto: Svetluska78
231. chléb s podmáslím - upravila jsem druhy mouky

Autor: Svetluska78
   Hodnocení: 100%  


Suroviny:
200 ml vody
200 ml podmáslí
1 lžíce olivového oleje
3 lžičky sušeného kvásku nebo sušeného kvásku
1 lžíce bramborového škrobu
100 g špaldové mouky
100 g žitné chlebové mouky
250 g hladké mouky
50 g polohrubé mouky
2 lžičky soli
2 lžičky cukru
2 lžičky kmínu
1/2 lžičky chlebového koření
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Svetluska78
231. v troubě řez

foto: Mahulka
0231.Chlieb s podmáslím od Svetluška78

foto: Aida01
Chléb od Světlušky č. 231

foto: Tallu
0231.s podmáslím od Svetluska78

foto: PUPÍNA
po rozkrojení

foto: amazonk@
0231.chléb s podmáslím od Svetluska78

foto: Aida01
Chléb č. 231

foto: Aida01
Chléb od Světlušky č. 231

foto: Janca11
Chléb s podmáslím od Světlušky78 číslo 0231

foto: Tallu
0231.chléb s podmáslím od Svetluska78

foto: Aida01
Chléb od Světlušky č. 231

foto: JarkaS
č.0231 s podmáslím od Svetlusky78

foto: IVČA-SUSOVA
0231.chléb s podmáslím od Svetluska78

foto: JarkaS
č.0231 s podmáslím od Svetlusky78

foto: Svetluska78
231. chléb s podmáslím

foto: michamicha
č.0231 chléb s podmáslím od Svetluska78

foto: cigorka
podmáslový č.0231

foto: Misut
231 v rezu

foto: matysek8
231.Chléb s podmáslím

foto: Misut
231 podmaslovy od Svetlusky

foto: Želka
Chlebík č.231

foto: modrina
0231 Chléb s podmáslím od Světlušky78

foto: dejna11
231. chléb s podmáslím

Názory čtenářů

Patrik 13.11. 19:49  

Chlebík nespadl, akorát nám ujela ruka se solí. Chuťově je jeden z nejlepších.

cigorka 24.7. 17:34  

Je vynikající, už je ho jen půl, baštil se ještě teplé a bez ničeho, jenom tak.
Chlebové koření sem neměla, tak sem tam fukla pizza koření.

aluskah 20.7. 18:35  

dnes jsem pekla a je opravdu luxusni!!! domaci pekarnu nemam, kynul v osatce a peceny byl v troube, no uzasny! chutove bunky se tetelily radosti :D

danessa 12.7. 22:02  

Chlebík je opravdu výborný.

Anndy 19.6. 18:00  

Emmie - myslím, že 250°C stačí

Emmie 19.6. 17:50  

Andy, ráda bych se zeptala, kolik stupňů se myslí pojmem "plný výkon", jak je popsáno u postupu na chléb v ošatce. Já mám max. výkon trouby 300°C. Děkuji

Anndy 7.6. 21:53  

asjenka - doporučuji mrknout na recept č. 98 - vše je tam popsané

asjenka 7.6. 15:58  

Andy, já se chystám zítra na svůj první kváskový chleba, kvásek budu mít právě pátý den, když ho pak budu přikrmovat, mám ho nechat pořád na lince při pokojové tepolotě?

Anndy 6.6. 21:05  

asjenka - podle oka, podle chutě.... lžíci, dvě, ale i 200 - 250 ml.... pokud máš kvásek zralý, silný, několik týdnů odebíraný a krmený, sniž dávku droždí.

asjenka 6.6. 8:08  

chtěla bych tento chléb upéct se svým kváskem, ale nevím,jaké množství ho dát, poradíte mi někdo?

IVČA-SUSOVA 28.5. 10:03  

chleba je dobrý ,ale 002 je nadýchanější

amazonk@ 14.3. 20:34  

Tento chlebík je úžasný,výborný!!!U nás zatím favorit,nejlepší co jsem zatím pekla.Hodně připomíná kupovaný chleba.MŇAM MŇAM MŇAM :-))Moc díky za receptík..

bukaj 24.2. 17:20  

Chlebík je opravdu moc dobrý, pekla jsem přesně podle receptu.

Mahulka 21.2. 16:14  

Nemala som podmáslí, dala som pár lyžíc kyslej smotany a pridala som 10 min. pečenia, aby bol krajší.

Tallu 19.2. 19:45  

tak tenhle chlebík je naprostá mňamka, celá rodina byla chlebíkem nadšená a budu péct často

dorotka.for.you 13.2. 12:51  

Můj nejpovedenější chleba a jak nádherně nakyne. Jen jsem dávala svůj kvásek ne sušený a pekla v pekárně.

Anonym 22.9. 15:30  

Tak tenhle chlebík bude další nej. Taky jsem přidával mouku a kvásek jsem dával čerstvý.

Anndy 19.7. 22:34  

Bajushkaa - bohužel. Doporučuji si ale pořídit ošatku / klik a pročíst článek Jak na ošatkový chléb / klik

Bajushkaa 19.7. 21:03  

Mohla bych se zeptat, jestli se chleba takového tvaru jako na fotce dá péct přímo v domácích pekárnách? (promiňte jestli je to blbý dotaz, ale nemám žádné zkušenosti)
Dějuji

Janca11 1.7. 21:52  

Tento chleba je fakt výborný,jen jsem taky musela přisypat hodně mouky navíc.

Anndy 21.6. 9:38  

dejna11 - mohlo to být podmáslím, každý použije jiné - jiná hustota

dejna11 21.6. 9:34  

nevím kde se stala chyba ale musela jsem hodně moc přisypávat mouky.Ale i tak vyšel skvěle a byl dobrý

pečinka 31.3. 22:33  

výborný,zatím nejlepší chléb

modrina 23.3. 16:19  

Spíš variace na něj.. Přidala jsem kvásek a mouky byly asi 200 g hladká, 100 g pšeničná celozrnná, 100 g špaldová a po 50 g chlebové žitná a pšeničná. Je výborný!

hanka_s 12.9. 13:32  

Tak moc děkuju za recept. Chlebík je vskutku úžasně výborný!!!!!!!! Poprvné jsem zkoušela ze sušeného kvásku a v troubě, daleko víc mi chutná než jen z kvasnic. Těstíčko mohlo být trošku hustější, ale výsledek je vskutku skvělý. Ještě jsem si koupila škvarkovou pomazánku, no nemá to chybu.

Hanka

Nadulik 1.9. 13:09  

Tak tento chlebík je opravdu super! Jen se po něm zaprášilo! Opravdu připomíná hodně kupovaný chleba.

Želka 1.9. 10:28  

Veľmi dobrý chlebík!

patek 1.8. 18:05  

Dělám ho často a vždy se povede,je to moc dobrý chlebík!Díky za recept!

SARINECKA 14.4. 13:53  

Výborný chlebíček. Hned napoprvé se povedl a je super. Doporučuji !

scherrmartina 9.4. 14:57  

Anndy , dekuji :-)

Anndy 7.4. 13:10  

scherrmartina - ve zdravé výživě

scherrmartina 7.4. 12:17  

Muzete me prosim poradit , kde toto chlebove koreni zakoupit? Obehla jsem pulku Prahy a nepodarilo se me ho sehnat. Dekuji

Anndy 19.3. 18:49  

JardaR - směs kmínu, fenyklu a koriandru.

koupeno např. ve zdravé výživě

JardaR 19.3. 18:40  

Co je to "chlebové koření"?
děkuji za vysvětlení.

JardaR

Anndy 13.2. 19:05  

atina1 - prodejna zdravé výživy nebo drogerie DM

atina1 13.2. 17:24  

Prosím Vás, kde se dá sehnat sušený kvásek? Díky

Reiki 5.2. 10:26  

Nejlepší chléb, co jsem zatím pekla-a že jich bylo už dost. Manžel už jiný nechce.Příště zkusím ošatku a upeču v troubě.

mamcza2 10.12. 19:11  

tak tenhle chleba mám opravdu nejraději a připomíná chléb kupovaný. peču skoro každý den.

nelus 8.5. 20:48  

tenhle chlebík je u nás asi nej nej

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.