0214. pšeničné banketky od Tina5


foto: amria
Banketky č.214

Autor: Tina5
   Hodnocení: 10%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
500 ml vlažné vody
2 lžičky soli
200 g pšeničné celozrnné mouky
600 g polohrubé mouky
1 kostka čerstvého (42 g) nebo 4 lžičky sušeného droždí
1 lžička cukru
na pomašlování:
3 lžíce kondenzovaného mléka
4 lžíce hrubé soli


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat a umotáme rohlíky (postup u receptu č. 80).
Naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem, případně vytřeme máslem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Bankentky pomašlujeme kondenzovaným mlékem, posypeme solí nebo mákem, sezamem apod.
Pečeme při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové banketky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.