0211. housky a bulky od Marietta


foto: Rominska
Rohlíky plněné nivou (recept č.211)

Autor: Marietta
   Hodnocení: 79%   klikni pro ohodnoceni


Suroviny:
290 g acidofilního mléka
50 g rostlinného másla (Hera)
1,5 lžičky soli
300 g hladké polosvětlé mouky
200 g špaldové hrubě mleté mouky
25 g čerstvého droždí (zasypat lžičkou cukru a zakápnout vlažným mlékem) nebo 2 a 1/4 lžičky sušeného droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, umotáme housky (viz. postupy / klik), utvoříme bulky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Rominska
Housky od Marietty

foto: Zorka.
Housky se špaldou č. 211

foto: Marietta
č.211 pletenky

foto: udivena
211. housky

foto: Rominska
Housky od Marietty č.211

foto: zdenuse
Housky od Marietty 211 a Šneci 293

foto: Anndy
211.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.