0207. croasanty II. od Irena.


foto: macinam
croasany-plněné sýrem

Autor: Irena.
   Hodnocení: 16%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 ml mléka
2 lžíce cukru
1,5 lžičky soli
420 g polohrubé mouky
1 lžíce sušeného nebo 3/4 čerstvého droždí
250 g másla


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Vše, kromě másla dáme do pekárny a necháme vykynout.
Máslo rozválíme mezi dvěma mikroteny na obdélník 10 x 15 cm a zabalíme do kynutého těsta jako dopis, ten přeložíme a vyválíme – 3 x za sebou. Dáme vždy na 2 hodiny do lednice (znovu zopakujeme trojí přeložení + vyválení, podruhé dáme do lednice a zopakujeme trojí přeložení + vyválení)
Pak z těsta umotáme 12 rohlíků (postup u receptu č. 80), které necháme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem kynout do zdvojnásobení objem. Pomašlujeme vejcem smíchaným s trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 200°C dozlatova.
Hotové croasanty ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.