0190. skořicovník od ostruzinka


foto: Anndy
190.skořicovník

Autor: ostruzinka
   Hodnocení: 15%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 ml mléka
150 g cukru
1/2 lžičky soli
1,5 lžičky skořice
1 žloutek
80 g rozpuštěného tuku
200 g hrubé mouky
200 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Světlý / velikost Střední


Postup:
Těsto lze použít i na odložený start!!!

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Anndy
190.

Názory čtenářů

Anndy 24.7. 17:45  

těsto je akorát, bez dosypání. Výborný sladký chléb na namazaní marmeládou nebo nutelou

Věra 26.4. 10:26  

Včera jsem zkoušela skořicovník, protože skořici máme rádi. Je to mletá kůra stromu skořicovníku, takže mne nenapadá, proč by měla být škodlivá. To by pak naše babičky jedna po druhé skapaly na rakovinu, protože štrůdl se skořicí je aspoň v našich končinách stálicí, co se peče pořád.
Jinak k receptu - chuť celkem dobrá, i když připomíná spíš sladký chleba se skořicí. Dělala jsem na program rychlý - 2:10. Musela jsem ještě deset minut přidat. Když jsem dnes rozkrojila, nebylo to úplně ono. Nějak málo se mi to promíchalo a asi méně vykynulo. Taky se mi mi to zdálo sušší. Ale když jsme si skořičáček namazali máslem, byl dobrý.

Martyn 27.2. 21:47  

hankamishka-To bych nemohl jíst skoro nic ve všem najdou něco co člověku vadí:-).Skořici mám rád jdu do toho

hanyzka 6.1. 16:38  

dneska jsem objevila tyto stranky nemaj chybu rada pecu takze dotoho

hankamishka 5.1. 23:13  

Zdravím! Podle nových průzkumů se prokázalo, že skořice je docela hodně karcinogenní, takže může Vašemu zdraví skutečně tragicky ublížit ( při dlouhodobé konzumaci). Pokud se tedy bez ní neobejdete, zkuste ji alespoň co nejvíce omezit...

Na zdraví ;) !

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.