0185. kváskový chléb od Svetluska78


foto: Svetluska78
Můj kváskový chléb č.185

Autor: Svetluska78
   Hodnocení: 97%  


Suroviny:
350 ml kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)
100 ml podmáslí
150 ml vody
2 lžíce oleje
3 lžičky soli
2 lžičky chlebového koření
2 menší uvařené a nastrouhané brambory
350 g hladké mouky
100 g žitné celozrnné mouky
50 g pšeničné celozrnné mouky
1/4 lžičky sušeného droždí
po zvukovém signálu přidáme semínka


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!

U kváskových chlebů je někdy nutné po skončení kynutí těsto nechat dále kynout. Proto pokud není dostatečně nakynutý, před fází pečení pekárnu vypneme, zapneme na 1 minutu program Pečení a vypneme. Necháme dostatečně dlouho kynout v zavřené pekárně, pro upečení zvolíme program Pečení.

Jak na ošatkový chléb / klik


Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: berusmamka
0185.PRVNÍ kváskový od Svetlusky78

foto: mašule1
0185. kváskový chléb od Světlušky78

foto: pečinka
185.Kváskový od Světlušky 78

foto: jana.h
185.kváskový chléb od Svetluska78

foto: jana.h
185.kváskový chléb od Svetluska78

foto: jana.h
185.kváskový chléb od Svetluska78

foto: Ivkalbc
185. kváskový od Svetluska78

foto: Jitkada
0185. kváskový chléb od Svetluska78

foto: Jitkada
0185. kváskový chléb od Svetluska78

foto: Zdendax
Kváskový č.185 - poprvé bez kvasnic

foto: Sumec
KVÁSKOVÝ CHLEBÍČEK OD SVĚTLUŠKY 78 Č.185 21.2.09.

foto: Kátˇa
kváskový od Světlušky č.185

foto: Sumec
KVÁSKOVÝ OD SVĚTLUŠKY78 č.185 26.2.09.

foto: Kuchařík
185.kváskový od Světlušky

foto: hana**
č.185 v řezu

foto: hana**
Dva malé chlebíky podle č.185

foto: pecajka
185. Kváskový od Světlušky78

foto: Ilona
185.kváskový

foto: Ilona
185.kváskový chléb

foto: Betty9
185.kváskový

foto: Kida1
185.kváskový od Svetlusky78

foto: banjo
185 s drcenýma rýžovýma chlebíčkama

foto: ojunka
č. 185 kváskový od Světlušky78 + muffiny

Názory čtenářů

Jitkada 20.1. 15:09  

Díky moc za recept. Dnes jsem ho dělala. Je výborný.
Droždí jsem nedávala vůbec, kvásek ano - trochu méně: 300 ml.
Jen o maličko vody více, místo brambor jsem dala 2 lžíce sušené br.kaše. Potřela jsem žloutek+mléko a posypala sezamem. Pekla jsem na kůrka: TMAVÁ. Foto jsem nahrála.
DOPORUČUJI.. :-)

Lachim 13.1. 13:03  

Mám prosbu na ty chytré:-) Chlebíček mám krásnej, ale chtěl bych, aby kůrka byla kaštanové barvy a lesklá. Poraďte...

petra 11.1. 10:19  

pardon drozdim zabijete latky v kvasku.

petra 11.1. 10:18  

Můžete mi říct proč používáte droždí když je to z kvásku?!!!je to kontraproduktivni.drozdim zabijete latky v drozdi.kvasek sam kyne.pecu chleba z kvasku a vazne drozdi tam nedavam.zamyslete se nad tim prosim.

Krásnoočko 21.5. 12:03  

Opravdu moc dobrý, je to můj první kváskový, co jsem dělala doma, takže porovnání s jinými recepty zatím nemám, ale oproti kupovanému kváskovému je mnohem chutnější a nadýchanější. Už ho po mě chce upéct i tchýně ;) Schválně jsem šla do obchodu pro podmáslí a neměli, tak jsem použila zakysanou smetanu, co jsem měla doma, chuť chleba byla výborná, tak jsem snad nic nepokazila. Neměla jsem ani uvařené brambory, tak jsem dělala bez nich. Příště zkusím dopředu připravit všechny suroviny a uvidím, jaký v tom bude rozdíl...díky za recept.

Anndy 8.3. 19:52  

PeterH - Hnětací metly lze vyndat po druhé fázi hlazení těsta. V době kynutí těsta jsou tři fáze, kdy se hnětače několikrát protočí, těsto splaskne, v časové tabulce je to nazváno - splasknutí - hlazení těsta. Opatrně pekárnu otevřeme, nejlépe mokrýma rukama vždy z jedné strany těsto nadzvedneme a vydáme hnětače.
Také je možné mokrýma rukama těsto uhladit, pomašlovat viz. článek glazování / klik případně posypat semínky apod.
Pekárnu opatrně zavřít, neměla by být otevřená dlouho a nemělo by se s ničím bouchnout.

PeterH 8.3. 18:32  

Dobrý deň. Som tiež jeden z fanúšikov kváskového chleba. Tento recept je super a chlieb je určite jeden z najlepších, aké som jedol, ale chcel by som poprosiť o radu. Foto chlebíka priložené k receptu ma veľmi upútalo. Pečiem v DP a neviem, ako dosiahnuť tak krásne vyzdobený povrch semienkami. Budem vďačný za každú radu. Ten Svetluškin chlebík vyzerá krásne. Ďakujem.

Fiffinka 7.1. 18:00  

Úžasný chlebíček, chutnal i rodině, asi ho budu muset péct už pořád :-D

Anndy 4.1. 10:07  

Fiffinka - délka kynutí je závislá na teplotě okolí. Proto ti nikdo čas neřekne. Jak poznáš nakynuté těsto je v článku Jak na ošatkový chléb - odkaz pod receptem

Fiffinka 3.1. 23:14  

Ahojky, chystám se péct tento chlebík v troubě. poradíte prosím jak dlouho má kynout?

Anndy 27.1. 13:19  

gama1958 copak bys potřebovala? Mrkni sem / klik anebo přijď hodit dotaz na diskusi domácí pekárna / klik

gama1958 27.1. 12:01  

Máte někdo zkušenost se sušeným kváskem?

Trixy 17.1. 15:12  

chléb je skvělý-můj první kváskový a je to opravdu něco jiného.Poměrně dost mi nakynul a byl cca 1cm pod sklem (už sem se obával)

bengalec 15.6. 16:12  

poraďte někdo, jak na vypečenou kůrku. je po upečení měkká.Chleba peču v el. troubě. díky za radu.

slavule 29.5. 19:29  

Dnes jsem ho pekla a ze všech mích pokusu byl nejlepší,prostě super chlebík i bes chlebového koření,to jsem nesehnala.Píšu sto bodů

berusmamka 2.4. 21:11  

Je vynikající!!!

osma 14.2. 20:49  

Vyborny chlebik,namiesto podmasli som dala susenu syrovatku rozmiesanu v mlieku.Tento chlieb budem robit casto.Je vynikajuci.1* za reccept.

110864 20.1. 21:55  

Nejlepší kváskový chleba,který jsem zkoušela.Jiný již ani dělat nebudu.Ohlasy veliké.Výborná opravdu chlebová chuť.

Ringana 14.12. 16:23  

Dnes jsem zkusila můj první kváskový chléb a dopadl velmi dobře. Místo podmáslí jsem dala sušenou syrovátku a místo brambor sušenou bramborovou kaši. Děkuji za recept.

soralka 18.11. 20:52  

výborný snad nejlepší co dělám.

hekute 31.8. 14:18  

Přidala jsem 2PL hladké mouky, ale možná to chtělo ještě trochu víc, ubrala jsem soli a přidala 1PL medu...Chléb je ale chuťově naprosto dokonalý...SUPER... fajný recept - Světluško

Tomáš 21.8. 20:43  

kde sezenu ten kvasek dekuji prosim o zaslání odpovědi na KavaTo@email.cz

Linnda 20.4. 19:04  

Musela jsem dosypat dost mouky, ale jinak je chleba moc dobrý.

Svetluska78 14.4. 10:58  

martina chlebové koření se dá koupit buď ve zdravé výživě nebo i v DM drogerii. Samozřejmě lze chleba upéct i bez tohoto koření (někomu přijde moc aromatické, tak ho ani nepoužívá). Jinak chlebové koření obsahuje pouze kmín, koriandr a fenykl, takže se dá snadno nahradit

eva1970 10.4. 10:02  

Martino. Včera jsem koupila chlebové koření ve zdravé výživě. Stálo 33,- kč. Ahoj Eva

Anonym 9.4. 18:30  

Vypadá krásně,ale kde koupím chlebové koření?Jde to i bez toho?

Reiki 6.4. 16:39  

Dnes jsem pekla- prvně v ošatce.Super chlebíček!!

Anndy 20.3. 10:32  

shineon - jasně, dělám si ho taky a tam kde je podmáslí, kefír nebo kyška dávám dom.kefír

shineon 20.3. 10:01  

Můžu místo podmáslí použít kefír? dělám si ho doma

drabka 5.4. 13:46  


o radu k tomu kvasku dělase jak prosim Blanka.Dos@seznam.cz

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.