0184. bylinkové housky od Rominska


foto: Rominska
Bylinkové housky č.184

Autor: Rominska
   Hodnocení: 31%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 ml vody
3 lžíce olivového oleje
2 lžičky soli
špetka pepře
špetka fenyklu (nemusí být)
320 g hladké mouky
180 g špaldové celozrnné mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme:
2 lžíce petrželky
1 lžíce pažitky
a asi 15 cm kousek pórku (vše pokrájené nadrobno)


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, rozdělíme na 12 bochánků (velikost asi jako menší mandarinka), vyválíme rukama na dlouhé válečky a po 2 smotáme housky. Necháme na plechu s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem kynout asi 20 minut, pomašlujeme vejcem, posypeme sezamovým semínkem a pečeme při cca 180°C / 25 minut.
Hotové pečivo ihned sundáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: ben3
184.

foto: Vera07
184.bylinkové housky

foto: vaha
184.bylinkové housky od Rominska

Názory čtenářů

Ilča 16.5. 11:36  

Já zase dávám místo pórku cibuli, pokrájenou
na proužky. Je nasládlá a dětem housky moc
chutnají.

vaha 28.2. 17:56  

Přidala jsem pouze trochu bazalky, těsto je výborné.

Arny71 14.3. 15:06  

Tyto housky jsou skvělé, doporučuji vyzkoušet. Místo pórku dáváme asi 1/3 velké papriky nakrájené nadrobno.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.