Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Autor: Rominska
Hodnocení: 31%
Suroviny:
300 ml vody
3 lžíce olivového oleje
2 lžičky soli
špetka pepře
špetka fenyklu (nemusí být)
320 g hladké mouky
180 g špaldové celozrnné mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme:
2 lžíce petrželky
1 lžíce pažitky
a asi 15 cm kousek pórku (vše pokrájené nadrobno)
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, rozdělíme na 12 bochánků (velikost asi jako menší mandarinka), vyválíme rukama na dlouhé válečky a po 2 smotáme housky. Necháme na plechu s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem kynout asi 20 minut, pomašlujeme vejcem, posypeme sezamovým semínkem a pečeme při cca 180°C / 25 minut.
Hotové pečivo ihned sundáme z plechu na mřížku.
Ilča 16.5. 11:36
Já zase dávám místo pórku cibuli, pokrájenou
na proužky. Je nasládlá a dětem housky moc
chutnají.
vaha 28.2. 17:56
Přidala jsem pouze trochu bazalky, těsto je výborné.
Arny71 14.3. 15:06
Tyto housky jsou skvělé, doporučuji vyzkoušet. Místo pórku dáváme asi 1/3 velké papriky nakrájené nadrobno.